AMERIČKA OBALSKA STRAŽA POTVRDILA NAJGORE SLUTNJE: Evo šta se desilo sa posadom podmornice koja se uputila ka Titaniku

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2023, 23:02

AMERIČKA OBALSKA STRAŽA POTVRDILA NAJGORE SLUTNJE: Evo šta se desilo sa posadom podmornice koja se uputila ka Titaniku

U toku je intenzivna potraga

Američka obalska straža potvrdila je da se pet osoba nalazilo u podmornici koja je danas nestala na putu ka olupini Titanika u Atlantskom okeanu. Iz Obalske straže SAD naveli su da se svih pet osoba vodi kao nestalo, prenosi BBC.

Dodali su da za podmornicom tragaju američki i kanadski pomorski avioni za nadgledanje, uključujući visokosofisticirani avion "P8 Posejdon" koji ima mogućnost podvodne detekcije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Prethodno je porodica britanskog istraživača i milijardera Hemiša Hardinga potvrdila da je on bio jedan od putnika koji su nestali.

- Hemiš Harding, moj očuh, nestao je zajedno sa podmornicom - napisao je njegov posinak Brajan Šeš.

Brod koji je nosio podmornicu krenuo je u subotu iz Sent Džonsa u Kanadi i da je stigao blizu lokacije olupine Titanika u Atlantskom okeanu u nedelju ujutru, odakle je podmornica trebalo da započne misiju.

Olupina čuvenog broda nalazi se na dubini od 3.800 metara na dnu Atlantika, na oko 600 kilometara od obale kanadske pokrajine Njufaundlend.

Titanik, koji je bio najveći i najluksuzniji brod svog vremena, udario je u ledeni breg, na putu od engleskog Sautemptona ka Njujorku 1912. godine.

Od 2.200 putnika, u brodolomu je život izgubilo više od 1.500. Olupina je otkrivena 1985. godine i od tada je predmet ljudskog istraživanja i ragledanja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Još uvek ni traga od nestale podmornice Titan, spasioci se utrkuju sa vremenom

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jun.2023, 09:19

Američki i kanadski timovi za pretragu utrkuju sa vremenom tragajući u Atlantiku za turističkom podmornicom koja je u nedelju nestala na putu ka olupini Titanika, a u kojoj je bilo pet osoba uključujući i britanskog milijardera Hemiša Hardinga, prenosi RTS.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.