AMERICI SE SPREMA KATASTROFA, URAGAN FLORENS JE MALA MACA ZA MAJKL: Decenijama nismo videli nešto ovako

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Okt.2018, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERICI SE SPREMA KATASTROFA, URAGAN FLORENS JE MALA MACA ZA MAJKL: "Decenijama nismo videli nešto ovako"

Na putu uragana prema Floridi, zabeleženi su vetrovi od oko 155 kilometara na čas

Uragan "Majkl", kojeg je guverner Floride Rik Skot danas opisao kao "monstruozan", ojačao je i sada se klasifikuje kao uragan druge kategorije, a uskoro bi jačina mogla da se poveća.

- Za oko 12 sati ćemo osetiti prve udare. Decenijama nismo videli nešto ovako - rekao je Skot.

On je prognozirao da će "Majkl" biti najštetniji uragan u poslednjih nekoliko decenija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Zapamtite, ova oluja bi mogla da ojača i postane uragan treće kategorije. Ova oluja će biti opasna po život - rekao je Skot.

.

Upozorenja za uragan izdata su u više gradova u državi Floridi. Nakon Floride, uragan će proći kroz Džordžiju i Južnu i Severnu Karolinu, dodaje "Ej-Bi-Si njuz".

Očekuje se da će uragan pogoditi Floridu u sredu oko 13.00 časova po lokalnom vremenu, a trenutno se nalazi oko 640 kilometara od američkog kopna, prenosi AP.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.