AMERI PRISVOJILI Su-34: Senatorka se pohvalila ruskim avionima, i pre su pravili slične greške (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Apr.2021, 12:58

AMERI "PRISVOJILI" Su-34: Senatorka se pohvalila ruskim avionima, i pre su pravili slične greške (FOTO)

Bizarna greška Sindi Hajd-Smit

Američka senatorka Sindi Hajd-Smit uklonila je sramotnu grešku nakon što su korisnici Tvitera istakli da se na njenoj rođendanskoj čestitki namenjenoj Komandi Ratnog vazduhoplovstva SAD nalaze ruski avioni Su-34, a ne američki.

- Srećan 73. rođendan Komandi Ratnog vazduhoplovstva SAD! Hvala svima koji su uvek spremni da služe našoj naciji - objavila je senatorka na Tviteru uz grafiku koja prikazuje pet aviona u letu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Međutim, avioni na fotografiji nisu američki i mnogi korisnici Tvitera nisu propustili priliku da to istaknu u komentarima na njen sada već obrisani tvit.

Rob Li, doktorant na studijama rata na Kraljevskom koledžu u Londonu, rekao je da je senatorkin tvit deo američke "nacionalne razonode kada ruskim oružjem zamenjuju svoje".

Those are Russian Su-34 fighters, Senator. https://t.co/W0RlMhboKU

— Less Misanthropic (@Redzooks) April 14, 2021

On je objavio slike prethodnih takvih promašaja - reklamu za Trampovu kampanju iz septembra 2020. godine, koja takođe sadrži ruske avione, i tvit kongresmena Brajana Masta iz oktobra 2019. godine koji Američkoj mornarici poželeo srećan rođendan uz sliku ruske nuklearne raketne krstarice "Petar Veliki".

Our national pastime of mistaking Russian weapons for our own continues. https://t.co/RIakHy9ujk pic.twitter.com/9dX44SJQBo

— Rob Lee (@RALee85) April 14, 2021

Ovo nisu jedini primeri velikih grešaka u vezi sa ruskim sistemima naoružanja. Ranije ove nedelje televizijska mreža Si-En-En je prikazala ukrajinske tenkove tvrdeći da su to ruski tenkovi koji su se kretali ka granici Ukrajine, podseća RT.

'Journalistic malpractice' | #CNN video of Russian tanks near Ukrainian border branded fake news

Follow us on Telegram https://t.co/4xzXvo6aO3 pic.twitter.com/15DtA1fYU2

— RT (@RT_com) April 14, 2021

Više vesti o domaćem i stranom naoružanju, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.