AMBASADORKA SAD U POSETI PIROTU

Izvor: Kurir, 19.Nov.2010, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMBASADORKA SAD U POSETI PIROTU

PIROT - Ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik izjavila je u Pirotu da se nada nastavku saradnje sa tom opštinom u kojoj su SAD finansirale više programa za razvoj lokalne samouprave.

Meri Vorlik razgovarala je danas u Pirotu s predsednikom opštine Vladanom Vasićem o ekonomskom razvoju opštine, a posetiće zadrugu za izradu ćilima i školu u selu Poljska Ržana i Kancelariju za mlade.

SAD su preko Agencije za međunarodni razvoj (USAID) obezbedile 52.000 dolara za Zadrugu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za izradu ćilima i suvenira "Damsko srce", kao i 97.000 dolara u razvoj industrijske zone u Pirotu.

U okviru vojne saradnje Srbije i Nacionalne garde Ohaja prošle godine SAD su, takođe, poklonile 75.000 dolara za renoviranje škole "8. septembar" u selu Poljska Ržana kraj Pirota.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Američka ambasadorka Meri Vorlik u Pirotu

Izvor: Danas, 19.Nov.2010

Ambasadorka SAD Beogradu Meri Vorlik posetila je juče Pirot. Posle razgovora sa predsednikom opštine Pirot Vladanom Vasićem, obišla je Zanatsku zadrugu za izradu ćilima i suvenira „Damsko srce“, istureno Odeljenje Osnovne škole „8. septembar“ u selu Poljska Ržana, Kancelariju za mlade,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.