AMBASADOR RISTIĆ: Poboljšati ekonomsku saradnju sa Francuskom

Izvor: Kurir, 13.Jun.2013, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMBASADOR RISTIĆ: Poboljšati ekonomsku saradnju sa Francuskom

Novi ambasador Srbije u Francuskoj Rajko Ristić rekao je da je momenat za unapređenje bilateralnih odnosa dve zemlje izuzetno dobar zbog pozitivnih ocena koje je briselski sporazum dobio

BEOGRAD - Novi ambasador Srbije u Francuskoj Rajko Ristić poručio je danas u razgovaru sa poslanicima skupštinskog Odbora za inostrane poslove da će akcenat njegovog rada na dužnosti koju preuzima biti poboljšanje ekonomske saradnje dve države.

Francuska >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je jedna od najznačajnijih zemalja i druga po značaju ekonomska sila u Evropskoj uniji. Međutim, naša ekonomska saradnja prošle godine iznosila je oko 700 miliona dolara, a Francuska je tek dvanaesta po redu na listi stranih investitora u Srbiji i tu vidim prostor za delovanje”, rekao je Risitć poslanicima uoču odlaska na diplomatsku dužnost.

Prema njegovim rečima, momenat za unapređenje bilateralnih odnosa Srbije i Francuske je izuzetno dobar zbog pozitivnih ocena koje je briselski sporazum dobio u svetu i zato taj trenutak treba iskoristiti. Pored toga, naveo je ambasador, potrebno je raditi i na jačanju kulturne saradnje, a posebno zbog činjenice da u Parizu žive mnogi afirmisani umetnici koji mogu da budu most između dve države i pomognu u popravljanju slike o Srbiji iz 90-ih godina, koja je i danas napromenjena.

Ristić je podsetio i da Francuska izuzetni značaj pridaje mirovnim misijama, a Srbija je učesnik takvim misija svetu.Novi ambasador u Parizu podsetio je da se iduće godine navršava 100 godina od početka Prvog svetskog rata u kojem su Srbija i Francuska bile saveznici, što bi, prema njegovoj oceni, takođe trebalo da bude iskorišćeno za poboljšanje odnosa i imidža Srbije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.