Izvor: B92, 16.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMBASADOR EU U SRJ O SPORAZUMU O PREUREDJENJU ODNOSA

Pozarevac -- Ambasador Evropske unije u SRJ Dzefri Baret izrazio je u cetvrtak uverenje da ce sporazum o preuredjenju odnosa Srbije i Crne Gore uskoro biti usvojen, kao i da ce nakon toga biti usaglasena i Ustavna povelja.

Na pitanje da li ce EU i njen visoki predstavnik Havijer Solana, koji je ucestvovao u izradi sporazuma, intervenisati u slucaju da bude problema prilikom usvajanja Ustavne povelje, Baret je izrazio nadu da do toga nece doci, ali i da je EU "spremna da pruzi dobre >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << usluge prilikom izrade i usvajanja" povelje, ako to bude potrebno. Baret je danas posetio Pozarevac u pratnji portparola Evropske Agencije za rekonstrukciju Dzona Vajta, izvrsnog menadzera za infrastrukturne projekte Evropske Agencije za rekonstrukciju Mauricija Ranalija i Hun Do Caoa iz Humanitarnog biroa Evropske komisije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.