AMBASADA SRBIJE POMAŽE ZEMLJOTRESOM POGOĐENU BANIJU: Za ugrožene Banijce stiže 25 kontejnera

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2021, 17:33

AMBASADA SRBIJE POMAŽE ZEMLJOTRESOM POGOĐENU BANIJU: Za ugrožene Banijce stiže 25 kontejnera

Ambasada Srbije pomoći će ugroženo stanovništvo Banije sa 25 kontejnera

Ambasada Srbije u Zagrebu obezbedila je donatora uz čiju smo pomoć uspeli da nabavimo kontejnere u vrednosti od 100.000 evra za ugroženo stanovništvo Banije, kaže otpravnik poslova u ambasadi Srbije u Hrvatskoj Davor Trkulja.

On za Tanjug navodi da je nabavljeno 25 kontejnera, 19 nešto manjih sa mokrim čvorom i malom kuhinjom kao i šest većih kontejnera.

"Prva isporuka je u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << četvrtak kada će stići prva dva kontejnera i oni će nastaviti da dolaze u narednom periodu", kazao je Trkulja ispred Crkve Svetog Nikole u blizini Petrinje na Baniji, takođe razrušenoj u zemljotresu.

On je danas zajedno sa kopredsednikom Međuvladinog mešovitog odbora za prava manjina Srbija-Hrvatska sa srpske strane Ivanom Bošnjakom obišao najugroženija područja na Baniji.

Kako je naveo, nakon svega što je zadesilo Baniju i Petrinju država Srbija se aktivno uključila u prikupljanje humanitarne pomoći i obezbeđenje donacija za Baniju.

"Srbija i Vlada Srbije su među prvima reagovali. Najpre sa donacijom od milion evra, nakon čega su se priključili i grad Beograd, pokrajinska vlada, Privredna komora Srbije kao i razni ljudi dobre volje, preduzetnici itd. Ta pomoć kad se uporedi sa svime što je stiglo zaista je veoma značajna za ovdašnje stanovništvo", rekao je Trkulja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.