ALTERNATIVA NE POSTOJI Nemačka ministarka ponovo govori o sprskim trupama na KiM - za Srbiju ima zahtev: Razumeli smo se

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Okt.2023, 16:14

"ALTERNATIVA NE POSTOJI" Nemačka ministarka ponovo govori o "sprskim trupama" na KiM - za Srbiju ima zahtev: Razumeli smo se

Berbokova je dodala da Vlada Srbije treba da istraži događaj u Banjskoj od 24. septembra.

Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok izjavila je danas da Beograd i Priština moraju da se obavežu na implementaciju Ohridskog sporazuma, ocenivši da "alternativa ne postoji", prenosi Albanian post.

Ona je, na zajedničkoj konferenciji za medije sa evropskim komesarom za proširenje i susedstvo Oliverom Varheljijem i šefom albanske diplomatije Iglijem Hasanijem, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rekla da se u Tirani, na sastanku šefova diplomatija u okviru Berlinskog procesa, razgovaralo i o, kako je navela, "srpskim trupama koje su se pojavile" na administrativnoj liniji sa KiM, nakon čega su povučene.

- Očekujemo da Srbija doprinese rasvetljavanju okolnosti događaja. Situacija je toliko napeta da je NATO pojačao prisustvo Kfora i jasno stavljamo do znanja da ostajemo na oprezu i da ćemo dugoročno doprineti stabilnosti - rekla je šefica nemačke diplomatije.

Ona je navela da je to rekla i tokom razgovora sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

- Ovi razgovori su imali smisla i razumeli smo se - rekla je Berbok.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Berbok: Ohridski sporazum nema alternativu

Izvor: Blic, 06.Okt.2023

Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok izjavila je danas da Beograd i Priština moraju da se obavežu na implementaciju Ohridskog sporazuma, ocenivši da "alternativa ne postoji", prenosi "Albanian post".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.