ALJBINE, NISI USPEO SRBIMA DA STAVIŠ FLASTER PREKO USTA! Ivan Todosijević oslobođen svih optužbi i to je KONAČNA odluka

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2023, 12:30

ALJBINE, NISI USPEO SRBIMA DA STAVIŠ FLASTER PREKO USTA! Ivan Todosijević oslobođen svih optužbi i to je KONAČNA odluka

Konačno lepa vest iz južne srpske pokrajne.

Predsednik privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević, oslobođen je svih optužbi odlukom Vrhovnog suda u Prištini izjavio je danas njegov advokat Nebojša Vlajić.

Kako je rekao ta odluka je konačna.

- Može da se kaže da je pravo bar u ovom slučaju pobedilo jer je sud pruznao ono što smo pričali od početka - da se ovde radi o slobodi govora i da imamo pravo da govorimo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o prošlosti. Imamo pravo da, o događajima iz prošlosti mislimo šta god želimo, bez obzira na to da li se to sviđa većini ili ne - rekao je Vlajić i dodao da će videti da li će pokrenuti neki postupak.

Sudsko veće Osnovnog suda u Prištini osudilo je Todosijevića prošle godine, na godinu dana zatvora zbog "podstrekivanja mržnje, razdora i netrpeljivosti".

To je kasnije potvrdio i Apelacioni sud, da bi u martu ove godine Todosijević dobio poziv da se javi na izdržavanje kazne.

Todosijević je optužen da je podstrekivao i javno širio mržnju, razdor i netrpeljivost između naroda, entičkih i rasnih grupa, nakon što je tokom obeležavanja godišnjice NATO bombardovanja izjavio da je slučaj Račak izmišljen i iskorišćen kao povod za bombardovanje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Todosijević, optužen za širenje mržnje na Kosovu i Metohiji - oslobođen, odluka je konačna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2023

Predsednik privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević, oslobođen je svih optužbi odlukom Vrhovnog suda u Prištini izjavio je danas za Tanjug njegov advokat Nebojša Vlajić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.