ALJBIN OSTAJE SAM SA SVOJIM MISLIMA: Prištinski analitičar PROTIV Kurtijeve ideje Ne može više da nam prodaje priče, zarobio je CBK!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Mar.2024, 13:27

ALJBIN OSTAJE SAM SA SVOJIM MISLIMA: Prištinski analitičar PROTIV Kurtijeve ideje "Ne može više da nam prodaje priče, zarobio je CBK!"

Kako navode stručnjaci, CBK nikada nije imala problem sa upotrebom dinara, sve je to ideja premijera.
Prištinski analitičar Imer Muškoljaj smatra da je odluka Centralne banke Kosova o zabrani dinara u platnom prometu koja je, kako kaže, bila povod za sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine, Petra Petkovića i Besnika Bisljimija juče u Briselu, doneta pod uticajem Vlade Kosova i premijera Aljbina Kurtija.
Prema rečima Muškoljaja, Kurti je "zarobio" Centralnu banku Kosova, a njegove izjave da se ne meša u odluke CBK "su bajke za malu decu", prenosi "Dukađini".
Četiri od pet članova odbora CBK, uključujući i guvernera, su ljudi iz Samoopredeljenja ili su bliski...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.