ALEKSANDRA (7) SE IGRALA BALONOM, a onda je iznenada usledila TRAGEDIJA: Oduvek sam bila svesna opasnosti gušenja...

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jan.2024, 09:18

ALEKSANDRA (7) SE IGRALA BALONOM, a onda je iznenada usledila TRAGEDIJA: "Oduvek sam bila svesna opasnosti gušenja..."

Majka devojčice koja se ugušila balonom, podelila je svoju potresnu priču i upozorila roditelje na opasnost.

Sedmogodišnja devojčica iz Tenesija se ugušila jednim od svojih rođendanskih balona - velikog balona u obliku broja 7.

Aleksandra Houp Keli upravo je proslavila svoj sedmi rođendan 27. septembra i bušila je balone od lateksa nedelju dana kasnije, 1. oktobra, kada se nesreća dogodila.

Mama Čejna Keli bila je u dnevnoj sobi sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Aleksandrom kako bi se uverila da je sve u redu. Kasnije je otišla u svoju spavaću sobu i dozvolila Aleksandri da se igra sa balonom.

Ali užas je čekao Čejnu Keli kada se probudila i sišla dole gde je zatekla izduvani balon oko Aleksandrine glave.

Iako je samohrana majka uklonila balon, pozvala hitnu i odmah započela sa reanimacijom - koju je preuzelo osoblje hitne pomoći čim su stigli - Aleksandri nije bilo spasa.

Kada je stigla policija, oni su zajedno sa vatrogascima i bolničarima pokušali, ali nisu uspeli da ožive njenu ćerku. Keli je rekla da ne zna uzrok smrti jer joj je rečeno da rezultati testova mogu da stignu tek za četiri do šest meseci.

- Kao roditelj oduvek sam bila svesna opasnosti od gušenja balona od lateksa, ali nisam ni zamišljala da postoji toliki rizik u vezi sa ovim veoma velikim balonima punjenim helijumom. Nedelju dana nakon njene rođendanske zabave, sedela sam sa njom dok je bušila sve svoje balone od lateksa. Aleks je pitala da li može da probuši svoj veliki balon, a ja sam rekla da je to u redu. Otišala sam u svoju spavaću sobu nesvesna opasnosti sa ovom vrstom balona. Nakratko sam zaspala i kada sam se probudila  našla sam ćerku licem nadole na podu dnevne sobe gde sam je ostavila.

- Na trenutak sam pomislila da je zaspala, ali onda sam primetila da joj je balon oko glave. Brzo sam uklonila balon, pozvalahitnu pomoć i odmah počela sa reanimacijom. Zamolila sam operatere 911 da me podsete na korake CPR-a jer je prošlo toliko vremena od moje poslednje sertifikacije i nisam želela da zabrljam - rekla je.

- Stigao je policajac i preuzeo reanimaciju praćen vatrogascima i bolničarima. Neumorno su radili na oživljavanju, ali njihovi pokušaji da je ožive bili su neuspešni. Histerično sam plakala i bila u potpunom šoku i neverici zbog štog se upravo dogodilo, jer je moje jedino dete zaista nestalo – ispričala je ona.

Izvor: Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.