ALBANSKOM TERORISTI IZ BEČA META BILA CRKVA? Jedna stvar mu osujetila napad! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Nov.2020, 17:06

ALBANSKOM TERORISTI IZ BEČA META BILA CRKVA? Jedna stvar mu osujetila napad! (FOTO/VIDEO)

Napadač je pre krvavog pira prošetao iz svog stana u centru Beča

Skoro četiri nedelje od terorističkog napada u centru Beča, u kom su život izgubile četiri osobe, ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer preuzeo je odlučne akcije. Crkve i sinagoge u svih devet saveznih država od sada će da budu pažljivije nagledane.

Da podsetimo, austrijske vlasti juče su saopštile detalje u vezi sa napadom od 2. novembra za koji se sumnjiči Kujtim Fejzulai, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji je ubijen u akciji policiji.

Ovaj Albanac iz Severne Makedonije je, prema poslednjim informacijama, imao nameru da napadne crkve, zbog čega će bogomolje sada i biti pod posebnom zaštitom.

Odluka je dočekana sa olakšanjem kod nekih vernika jer se pojavio snimak na kom je zabeležen trenutak kada je napadač pokušao da uđe u jednu crkvu, ali nije u tome uspeo jer se vrata automatski zaključavaju u 20 sati.

Nije poznato da li je napadač pokušao samo da se sakrije unutra od policije ili je imao zločinačku nameru, ali u trenutku kada je pokušao da uđe u crkvi je bilo desetak mladih ljudi.

Takođe, prema pisanju nekih medija, 20-godišnji napadač je pre krvavog pira prošetao iz svog stana u centru Beča. Trebalo mu je oko sat i po vremena da pređe sedam kilometara, međutim te informacije nisu zvanično potvrđene u okviru istrage.

HAPPENING NOW - Terror attack in #Austria. Tens of emergency units have arrived in the city center of #Vienna. At least 7 dead, many more injured. One terrorist dead, one detained, multiple still at large.pic.twitter.com/1S5BWpplb3

— Disclose.tv 🚨 (@disclosetv) November 2, 2020

Načelnik policije je rekao da će od sve crkve biti pod zaštitom, i da će objekte obezbeđivati policajci u uniformi ali i u civilu.

On je rekao da će specijalci u slučaju napada moći odmah da reaguju i neutralizuju teroriste.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.