ALBANSKI LEKAR REKAO TO SU ZVERI UČINILE Vučić u Briselu otkrio u kom su stanju uhapšeni Srbi

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2023, 19:23

ALBANSKI LEKAR REKAO "TO SU ZVERI UČINILE" Vučić u Briselu otkrio u kom su stanju uhapšeni Srbi

Predsednik Vučić otkrio detalje razgovora sa Boreljom i Lajčakom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je na sastanku sa evropskim komesarom za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom razgovarao o situaciji na KiM, kao i da im je predstavio izveštaj o povredama Srba koji su uhapšeni, a ništa nisu krivi.

On je novinarima u Briselu rekao da je u tom izveštaju navedeno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u kakvom su stanju, ko ih je pretukao, čak i da albanski lekar koji ih je pregledao, nije hteo da potpiše i da je rekao da su to zveri učinile.

- Nastavićemo da razgovaramo na dnevnom nivou. Istakao sam da su Srbi u teškoj poziciji - rekao je Vučić.

On je dodao da je saslušao sve što su obojica imali da kažu.

- Razumem njihovu volju da se deeskalira situacija, odnosno da se kroz razgovor rešavaju problemi. Ne bih govorio o konkretnim stvarima. Za nas je najveći problem ne pojedinačna situacija, već što kontinuirano drugu ili treću godinu zaredom režim Kurtija ili pokušava da protera, uhapsi ili uplaši Srbe, bez obzira da li je to prebijanje ili neka druga akcija ili izbori sa 3,4 odsto izašlih ljudi, ili zabrana ulaska kamiona - rekao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.