Izvor: B92, 25.Jun.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALBANSKI EKSTREMISTI ZESTOKO NAPADALI SRPSKU POLICIJU

Albanski ekstremisti izvrsili su u ponedeljak rano ujutru, sa podrucja Kosmeta, zestok napad iz pesadijskog i artiljerijskog oruzja na polozaje srpske policije u selu Marovac, u opstini Medvedja, rekli su SRNI izvori u MUP Srbije. Napad je izvrsen iz automatskog oruzja sa polozaja Kitke, Velje Glave i Belog kamena, u opstini Kosovska Kamenica, ali je srpska policija napad odbila oko 8.00 casova. Medju policajcima nije bio povredjenih. Puskaranje traje i posle 10.00 casova, a u kriznom podrucju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se ocekuje dolazak visokih predstavnika Vlade Srbije i predstavnika KFOR, kojima je napad prijavljen. Ovo je najzesci albanski napad od ulaska jugoslovenskih snaga u sektor Medvedje. Policijski izvori smatraju da se radi o pregrupisavanju bivsih pripadnika OVPBM i pokusaju zaposedanja sela Marovac, Ravna Banja, Stara Banja, Grbavce, Svirce, Tupale i Sijarina, u opstini Medvedja, gde je najavljen brojniji povratak Albanaca. Prema istom izvoru, vise od 50 Albanaca koji su se u medjuvremenu vratili na teritoriju opstine Medvedja konkurisalo je za 17 radnih mesta u novoj lokalnoj policiji na teritoriji opstine Medvedja.

Koordinaciono telo za jug Srbije ostro je osudilo napad albanskih ekstremista i naglasilo da ce jugoslovenske snage na svaku oruzanu provokaciju adekvatno odgovoriti. U saopstenju Koordinacionog tela se istice da albanski ekstremisti, cije je uporiste na Kosmetu, pokusavaju na svaki nacin da destabilizuju jug Srbije te da "ohrabreni neocekivanom smenom u komandnom kadru jugoslovenskih snaga bezbednosti pokusavaju na svaki nacin da destabilizuju region", javlja Srna.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.