Izvor: B92, 09.Maj.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALBANSKA PARTIJA PDP USLOVILA ULAZAK U VLADU

Samo 24 sata nakon postizanja dogovora o formiranju vlade velike koalicije opoziciona partija Demokratskog prosperiteta Albanaca u Makedoniji uslovila je svoj ulazak prekidom dejstava makedonskih snaga bezbednosti protiv naoruzanih grupa ekstremista, javlja dopisnik Radija B92. Sednica centralnog predsednistva ove stranke koja je bila zakazana za sredu bice odrzana u cetvrtak, sto se ovde tumaci kao poruka premijeru Ljupcu Georgijevskom da oni nece ucestovati u vladi dok ovaj zahtev ne bude >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ispostovan. Nezvanicno se saznaje da je makedonska vlada spremna za prekid vatre na sedamdeset dva sata da bi se omogucilo naoruzanim ekstremistima da napuste teren oko Kumanova gde se vode borbe. Sukoba je ipak u toku dana bilo. Najzesce borbe vodile su se oko sela Slupcane koje vazi za uporiste naoruzanih Albanaca i za koje se smatralo da je vec pod kontrolom makedonskih snaga.

U blizi Slupcana rano ujutru u sredu armijske snage pogodile su blindirano vozilo u kojem su bili novinari BBC-ja i fotoreporter "Njujork tajmsa", koji su iskoristili primirje da bi usli u selo. Srecom, novinari nisu povredjeni. Zvaniccna verzija ministarstva odbrane je da su oni gadjali gnezdo ekstremista u cijoj je blizini bilo parkirano njihovo vozilo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.