ALBANKI UDOVICI POMAŽE KOLO SRPSKIH SESTARA

Izvor: Kurir, 19.Nov.2010, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALBANKI UDOVICI POMAŽE KOLO SRPSKIH SESTARA

ČAČAK - Kolo srpskih sestara prikupilo je 300.000 dinara za siromašnu porodicu Milićević iz Gubereva na Goliji, oko 30 kilometara od Novog Pazara, izjavila je predsednica Kola srpskih sestara u Čačku Bojana Jakšić.

- Pomoć je upućena kombijem Ljumi Milićević koja je, posle nedavne pogibije supruga Milisava, nastavila da živi u planinskom bespuću s ostarelom svekrvom i dva sina, dvogodišnjim Miljanom i jednogodišnjim Martinom, gajeći stoku i obrađujući malo imanje - >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kazala je Jakšićeva Tanjugu.

Pomoć se sastoji od zimske odeće, obuće i veće količine namirnica, dovoljno da porodica Milićević prezimi do proleća koje na planinu stiže kasno.

Mlada Albanka Ljuma, koja je odlično naučila srpski, rekla je da nema nameru da se vraća u zavičaj. Ona je u Srbiju pre nekoliko godina došla sa severa Albanije i u Guberevu se udala za Milisava, koji je u septembru poginuo radeći sa traktorom na njivi.

- Žene iz Čačka i Lučana obećale su Ljumi da će joj pomoći i oko dobijanja državljanstva, što bi omogućilo da deca postanu korisnici dečijeg dodatka. Zahtevom su se obratili Ministarstvu za rad, boračka i socijalna pitanja - kazala je Jakšićeva.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.