ALBANCI MALTRETIRAJU MONAHINJE SPC! Potresna ispovest: Kad su otišli, IZREKLI SU STRAŠNU REČENICU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Avg.2019, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALBANCI MALTRETIRAJU MONAHINJE SPC! Potresna ispovest: Kad su otišli, IZREKLI SU STRAŠNU REČENICU!

Monahinje iz manastira Beška na Skadarskom jezeru potvrdili su da im je pre par dana pretila grupa Albanaca, koji su navodno došli da obiđu ovu svetinju.

- Govorili su nam da manastir nije naš, kao što nije naše ni Kosovo i pretili da će nas oterati odavde - rekla je u telefonskom razgovoru monahinja Varvara.

Kaže u sredu u manastirski kompleks ušlo je deset muškaraca ,nekoliko žena i dece koji su nakon pozdrava zahtevali da snimaju kompleks profesionalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kamerom.

Kada im je rečeno da je za to potreban blagoslova mitropolije, Varvara priča da im je uzvračeno smehom i porukama da kompleks nije vlasništvo manastira, a jedan od njih koji se predstavio kao novinar pitao ih je čiji je manastir.

Na odgovor monahinja" Srpske pravoslavne crkve" uzvratio je ironično: "Zar to nije bio katolički manastir?".

Tražili su da vide i jednu stariju monahinju za koju su tvrdili da je Albanka, prepričava ova nemili događaj Varvara i objašnjava da je reč o starijoj monahinji koja govori albanski jezik i koja je živela ranije u Vrakaji u Albaniji, ali da je ona srpskog porekla.

Kako kaže Varvara, mislila je da će se tenzije smirite nakon što je došla ta monahinja i počela razgovor sa njima na albanskom, međutim u jednom trenutku je čula kako Albanci viču i snimaju mobilnim telefonom.

- Mi ćemo vas odavde isterati, ovo je naše, kao što je naše i Kosovo. - Govorili su nam i da daju i velike pare kako bi nas isterali iz manastira i tvrdili da je to Džamijski vakuf i da je to njihovo - priča Varvara.

Kada su odlazili navodi Varvara zapretili su im da će se oni ponovo videti, pa da monahinje strahuju da će biti napadnute van manastira.

Slučaj je prijavljen policiji, monahinje su dale izjavu, ali još nisu otkriveni Albanci koji su im pretili, a Varvara podseća i da je prošle godine dvojica Albanaca napali bageristu koji je radio na imanju manastiri pretili da je ono njihovo.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.