ALARMANTNO: Srbi sve više imaju problem sa erekcijom, a reakcija Srpkinja na to je UŽASNA

Izvor: Telegraf.rs, 20.Jun.2017, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALARMANTNO: Srbi sve više imaju problem sa erekcijom, a reakcija Srpkinja na to je UŽASNA

Seksualnim životom nezadovoljno je oko 50 odsto muškaraca i žena u svetu, dok je u Srbiji taj broj još veći. Prema rađenim anketama, svaka treća žena i svaki peti muškarac kod nas nezadovoljan je intimnim odnosima sa partnerom.

To nezadovoljstvo se povećava sa godinama i kod muške i kod ženske populacije. Razlozi su brojni, a jedan od najčešćih je takozvana erektilna disfunkcija kod muškarca, odnosno nepostizanje erekcije ili problem da se ona održi do orgazma.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<
Lekari tvrde da svaki treći muškarac kod nas, stariji od 40 godina, ima problem sa erekcijom - ponekad, učestalo ili stalno. Međutim, podaci pokazuju da stručnu pomoć potraži veoma mali broj.

Foto-ilustracija: Profimedia

Docent dr Đorđe Nale sa Klinike za urologiju Kliničkog centra Srbije ističe da su epidemiološke studije ukazale da samo 10 odsto muškaraca sa erektilnom disfunkcijom traži stručnu, lekarsku pomoć.

- Ankete pokazuju da se većina ne obraća lekaru, jer ih je sramota i smatraju da će problem vremenom nestati. Ne traže stručnu pomoć, a rešenja vide u narodnoj medicini, preparatima i lekovima koje nalaze preko interneta, koji su neispitani i čije je poreklo nepoznato. Interesantan je i podatak da o problemu i njegovom rešenju ne razgovaraju ni sa svojim partnerkama - kaže dr Nale.

Sa druge strane, žene prihvataju lansirani filmski model ponašanja koji sugeriše da se to dešava, naročito posle 40. godine i uopšte ne podstiču partnera da potraži pomoć. Prema rečima našeg sagovornika, takva reakcija je potpuno pogrešna.

Foto-ilustracija: Profimedia

- Umesto da bude tretirana kao zdravstveni problem, i za jači i za slabiji pol u Srbiji je impotencija tabu tema. Mnogi sa ovim problemom imaju loš kvalitet života, gube samopouzdanje, depresivni su i ljuti, ali se ne obrate lekaru zbog stida i neznanja.

-  Ti strahovi su neopravdani jer su nam dostupne proverene, bezbedne i efikasne terapijske opcije poput tableta biliva. Ankete su pokazale da neki muškarci izbegavaju tablete, jer moraju da ih piju neposredno pred sam seksualni odnos, a da pre toga ne smeju da konzumiraju alkohol i da obilno jedu.

- To predstavlja svojevrstan pritisak partnerima - objašnjava dr Nale i dodaje da postoje terapije koje deluju i do 36 sati od konzumiranja, na čije dejstvo ne utiču ni hrana, ni alkohol i koje partnerima omogućuju slobodu izbora pravog trenutka za intiman odnos.

(Lj. R. - lj. racic@telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Sve manje muškaraca i žena u Srbiji zadovoljno seksualnim životom

Izvor: B92, 21.Jun.2017, 12:15

Seksualnim životom nezadovoljno je 50 odsto muškaraca i žena, pokazuju svetske statistike, a u Srbiji taj broj je veći. Prema anketama svaka treća žena i svaki peti muškarac u Srbiji nezadovoljni su intimnim odnosom sa partnerom...Zanimljivo je da se nezadovoljstvo povećava sa godinama i kod...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.