ALARMANTNO STANJE U CRNOJ GORI: Epidemiološka situacija izuzetno ozbiljna, na snazi i dalje nove mere

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Okt.2020, 09:50

ALARMANTNO STANJE U CRNOJ GORI: Epidemiološka situacija izuzetno ozbiljna, na snazi i dalje nove mere

Pomoćnik ministra zdravlja Miro Knežević upozoio je da je epidemiološka situacija u Crnoj Gori izuzetno ozbiljna, zbog čega su i dalje na snazi nove mere s ciljem borbe protiv širenja infekcije.

- Za nekih sedam do deset dana bi trebalo da vidimo efekte mera, sa preduslovom da smo poštovali mere - rekao je Knežević i dodao da sve zavisi od samih građana.

Podaci, kaže on, pokazuju da dolazi do blagog pada broja novoinficiranih korona virusom u Crnoj Gori. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Zdravstveni sistem i dalje, napominje, odojeva trenutnoj epidemiološkoj situacije, a brojke još nisu opterećujuće.

- Ne treba ispitivati krajnje granice zdravstvenog sistema - istakao je Knežević.

Najavio je skori početak brzog testirana u Crnoj Gori.

Knežević je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore rekao da je reč o testovima koji su izuzetno dobri, a za koje je i Svetska zdravstvena organizacija dala pozitivne rezultate i stavila ih na listi dijagnostičkih procedura.

- Vrlo brzo će se ti testovi naći u našim kovid ambulantama, gde će ljekari na osnovu procene zdravstvenog stanja i epidemiološke anmneze odlučivati ko bi trebalo, a ko ne da se testira. Pozitivna stvar je što se ubrzava procedura, a rezultati se dobijaju za vrlo kratko vreme - rekao je Knežević, preneo je portal RTCG.

Rezultati testa su, pojašnjava, gotovi za tridesetak minuta do jednog sata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.