ALARMANTNO! NA SNAZI JE VANREDNO STANJE: Vrela lava posle erupcije vulkana stigla do istočne odbrane garda! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Mar.2024, 16:07

ALARMANTNO! NA SNAZI JE VANREDNO STANJE: Vrela lava posle erupcije vulkana stigla do istočne odbrane garda! (VIDEO)

Nova erupcija vulkana
Nakon erupcije vulkana na poluostrvu Rejkjanes na Islandu, lava je danas stiglado istočne odbrane malog evakuisanog grada Grindavik, javili su lokalni mediji. Snažni i brzi tokovi lave počeli su da teku kasno sinoć, ali vlasti navode da su se od tada značajno smanjili, preneo je BBC.
Aktivnost oko pukotine, prvobitno dugačke tri kilometra, je nestala. Meteorološka kancelarija Islanda saopštila je da potoci lave i dalje teku, ali smanjenom brzinom. Na jugu Islanda od sinoć je na snazi vanredno stanje.
Direktor Islandske civilne odbrane Vidir Rejnison rekao je da je urađeno sve što je moglo da se uradi i da je sada najveća briga kako će lava...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.