ALARMANTNA SITUACIJA: Oluja u Meksiku prerasla u uragan, očekuju se poplave!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2021, 19:10

ALARMANTNA SITUACIJA: Oluja u Meksiku prerasla u uragan, očekuju se poplave!

Tropska oluja Rik prerasla je danas u uragan u blizini meksičke pacifičke obale i očekuje se da će dobiti na snazi u toku dana, saopšteno je iz američkog Nacionalnog centra za uragane (NHC).

Uragan Rik se kretao u pravcu sever-severozapad brzinom oko 11 kilometara na sat maksimalnim vetrom od 130 kilometara na sat i jakim udarima, piše Rojters.

Uragan se nalazi oko 335 kilometara južno do grada Zihuatanejo u državi Gerero.

"Predviđa se brzo jačanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tokom narednih dana, a očekuje se da će Rik postati veliki uradgn u nedelju", saopšteno je iz NHC-a.

Centar je naveo da postoji neizvesnost u prognozi kretanja oluje.

- Vreme dolaska opasnih uslova moglo bi se značajno promeniti u budućim prognozoama - navodi se u saopštenju.

THE WORLD IN 24 HOURS #Flood #Flooding #floods

More video: https://t.co/47fwbxfIA7#Turrialba #CostaRica #Artvin #Turkey #SouthTyrol #Italy #Xinxiang #China #Konkan #India #TizapanelAlto #Mexico #Hochwasser #Alluvione #inundaciones #flashflood #Südtirol #AltoAdige #unwetter pic.twitter.com/25lBvYSvFG

— flurudha (@flurudha) July 23, 2021

Dodaje se da se od večeras do utorka očekuje da će Rik izliti kišu po obalnim područjima saveznih država Guerero i Mičoakan, a padavine će na nekim mestima iznositi i do 50 centimetar, što će verovatno uzrokovati poplave i klizišta.

Meksičke vlasti upozorile su da bi obilne kiše mogle pogoditi i južnu državu Oahaka, kao i nekoliko centralnih i zapadnih regiona zemlje.

Radar loop of the 4 long, devastating days of Hurricane #Ida in the US.

From rapid intensification in the Gulf of Mexico ➡️ 2nd most intense hurricane to make landfall in Louisiana on record ➡️ catastrophic flash flood & tornado outbreak in the Northeast.

Good riddance, Ida. pic.twitter.com/uLvkZlBMvm

— Tomer Burg (@burgwx) September 2, 2021

Oluja Pamela pogodila je Meksiko sredinom okrobra jačinom uragana, ostavljajući oboreno drveće, oštećena preduzeća i poplavljene ulice za sobom.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

UDARI VETRA OD 130 KILOMETARA NA SAT Oluja u Meksiku prerasla u uragan, očekuju se POPLAVE (VIDEO)

Izvor: Blic, 24.Okt.2021, 00:13

Tropska oluja Rik prerasla je u subotu u uragan u blizini meksičke pacifičke obale i očekuje se da će dobiti na snazi u toku dana, saopšteno je iz američkog Nacionalnog centra za uragane (NHC).

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.