ALARM ZA NIŠLIJE: Ko ne plaća vatrogasce...

Izvor: Mondo, 10.Nov.2017, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALARM ZA NIŠLIJE: Ko ne plaća vatrogasce...

Mogli bi da mnogo da zažale kad nevolja zakuca na vrata - Na području Nišavskog upravnog okruga ima 107 vatrogasaca, a potrebno ih je bar 400.

Foto: MONDO, Lana Stošić

Načelnik tog Okruga i komandant Okružnog štaba za vanredne situacije, Aleksandar Cvetković, kaže da Niš ima 81 vatrogasca-spasioca, a Aleksinac, Doljeva i Svrljig zajedno 26, dok Gadžin Han, Merošina i Ražanj uopšte nemaju vatrogasno-spasilačka odeljenja.

A kad nagrne sneg...
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Načelnik niške Uprave za vanredne situacije Srđan Mitrović je podsetio da je 6. januara prošle godine zbog snega 20 sati bio zatvoren deo auto-puta oko Niša, te moraju da budu rešena "problemska pitanja" da se to ne bi ponovilo. "Bilo je dosta nedoumica o tome ko je zadužen za čišćenje priključenja i isključenja sa auto-puta, i nije bilo dozvoljeno drugim javnim preduzećima da se uključe u čišćenje snega na Koridoru 10", kazao je Mitrović.

"U Svrljigu će uskoro biti zaposlena još četiri vatrogasca, a u Doljevcu dva, ali i dalje će ukupan broj vatrogasaca na području okruga biti daleko manji od potrebnog", izjavio je Cvetković na sednici Okružnog štaba za vanredne situacije.

Dovoljno ste hrabri za vatrogasca? Evo prilike!

Po njegovim rečima vatrogasno-spasilačkim jedinicama na području Nišavskog okruga nedostaju i vozila i prostor za smeštaj jedinica.

"Vozila su veoma zastarela - prosečna starost je oko 20 godina, a ima i vozila starih 30 godina. Koriste se često na nepristupačnom terenu, i brzo se kvare", rekao je Cvetković.

Okružni štab za vanredne situacije je danas razmatrao spremnost i opremljenost vatrogasno-spasilačkih jedinica i putarskih preduzeća i drugih ustanova za slučaj vremenskih nepogoda.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.