AKTIVISTKINJA (19) POKRETA CRNI ŽIVOTI SU VAŽNI PRONAĐENA MRTVA! Pre nestanka napisala JEZIVU stvar (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2020, 10:15

AKTIVISTKINJA (19) POKRETA "CRNI ŽIVOTI SU VAŽNI" PRONAĐENA MRTVA! Pre nestanka napisala JEZIVU stvar (VIDEO)

Devetnaestogodišnja aktivistkinja pokreta "Crni životi su važni" (Black lives matter) sa Floride pronađena je mrtva, nekoliko dana nakon što je prijavljen njen nestanak.

Policija iz Talahasija pronašla je telo Oluvatoin Salau (19) i Viktorije Sims (75) u subotu, a zločin je okrakterisan kao ubistvo.

Policija je uhapsila osumnjičenog, Arona Glia (49).

Salau je poslednji put viđena 6. juna, a ranije tog dana je na Tviteru napisala da je bila seksualno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zlostavljana. Njena prijateljica je potvrdila da je Tviter nalog na kojem je pisala zaista njen.

- 19 Year Old, Black Lives Matter Activist Found Dead After Being Sexually Assaulted (Oluwatoyin Salau) @virgingrltoyin Say her beautiful name! #JusticeForToyin #ripqueen #blacklivesmatter

pic.twitter.com/FK0cDqLZSg

— Best wingman in the world (@DJLOOSECANNON) June 15, 2020

Salau je napisala da je ostavila neke stvari u crkvi u kojoj je ranije potražila utočište, a da ju je napao čovek koji joj je ponudio prevoz do crkve.

Još nije jasno da li je uhapšeni Aron Gli čovek koji je navodno zlostavljao Salau.

Salau je bila aktivistkinja pokreta "Crni životi su važni" i govorila je na protestima u Talahasiju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.