AKTIVIRANA ZLATNA SABLJA NA KIM: Kfor rasporedio snage oko Novog Sela!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Apr.2023, 21:01

AKTIVIRANA "ZLATNA SABLJA" NA KIM: Kfor rasporedio snage oko Novog Sela!

Pripadnici KFOR- a opkolili Novo Selo.

Misija Kfor na Kosovu i Metohiji saopštila je da je jutros izvela vojnu vežbu pod nazivom "Zlatna sablja 2023" u blizini svoje baze u Novom Selu.

Cilj vežbe Kfora "Zlatna sablja" je testiranje procedura i spremnosti za brzo raspoređivanje snaga za rešavanje svakog mogućeg kriznog scenarija, navodi se u saopštenju Misije.

- Kfor, kroz ovu vrstu obuke, održava visok nivo spremnosti svojih jedinica, procenjujući >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mere koordinacije različitih komandanata na različitim nivoima, i usavršavajući i standardizujući procedure komandovanja i kontrole - kaže se u saopštenju.

Zaključuje se da višenacionalni kontingent Kfora deluje u skladu sa mandatom Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine, sa zadatkom da osigura bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice na Kosovu i Metohiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.