AKTERI AFERE  TUNEL KAO U ZEMLJU DA SU PROPALI: Za Srbima traga i Interpol, a evo ŠTA SE ZNA do sada

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2024, 11:26

AKTERI AFERE " TUNEL" KAO U ZEMLJU DA SU PROPALI: Za Srbima traga i Interpol, a evo ŠTA SE ZNA do sada

Saučesnici pušteni iz pritvora

Crnogorska policija i Interpol i dalje tragaju za srpskim državljanima koji se sumnjiče da su u septembru prošle godine obili depo Višeg suda u Podgorici i sa saučesnicima ukrali vredan dokazni materijal.

Podsetimo, tog 11. septembra 2023. službenica Višeg suda u Podgorici otkrila je da se u depou gde se čuva dokazni materijal protiv osumnjičenih lica nalazi rupa u zidu. Nakon prijave, inspektori su tokom uviđaja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ustanovili da je iskopan tunel dug 30 metara i to od depoa do jednog stana u Njegoševoj ulici koji se nalazi preko puta suda. Do sada je utvrđeno da je nedostaje pisani dokazni materijal, droga, kao i oružje, ali zvaničnog podatka šta sve nedostaje još uvek nije objavljeno.

- Istražitelji i dalje tragaju za osumnjičenima za koje se sumnja da su kopali tunel dug 30 metara, od juna do septembra, tačnije do 10. septembra kada su uz pomoć navodnog pripadnika kavačkog klana uspeli da uklone sve tragove i alat koji je korišćen za kopanje tunela bace u Moraču - navodi sagovornik i dodaje da su se osumnjičeni Srbi nakon toga razbežali:

- Od četvorice Srba uhapšen je samo jedan i to desetak dana nakon velikog skandala u Crnoj Gori na aerodromu u Švedskoj. O ostalima znaju se samo neki detalji, a to je da su se dvojica ukrcali na autobus za Foču, dok je treći viđen kako prelazi granicu u "pasatu".

Pa da podsetimo, Osnovno javno tužilaštvo u Podgorici vodi istragu i do sada je utvrđeno da je navodno Slobodan Kašćelan, jedan od vođa "kavačkog klana" naredio da se napravi ekipa koja će iskopati tunel i ukrasti poverljive dokaze.

- Srbi su u junu došli u Podgoricu i tada ih je navodni "kavčanin" Predrag Mirotić uz detaljnu logistiku smestio u podgoričko naselje Zabjelo, gde im je prethodno nabavio boravišne dozvole da se slobodno kreću. Takođe, kako je utvrđeno, Mirotić je nabavio alat za kopanje i svakodnevno vozio Srbe "na posao" - podseća izvor i dodaje da je ženska osoba, čija je majka službenica u Višem sudu na lažno ime iznajmila stan iz kog je krenulo kopanje tunela.

Nakon što su posao završen, Mirotić je prevezao osumnjičene Srbe do reke Morače gde su bacili alat koji je korišćen, a potom ih vratio u smeštaj. Ubrzo su Srbi napustili Podgoricu i svako je otišao na svoju stranu.

Sutradan je otkriven tunel koji je izazvao veliku aferu u Crnoj Gori. Tokom istrage uhapšeno je njih četvoro, a 12. januara svi su pušteni iz spuškog zatvora. Inače, nije određeno ni za koja krivična dela se terete ovo četvoro osumnjičenih za koje se sumnja da su na neki način pomogli Srbima u kopanju tunela.

Izvor: Srbija Danas/Kurir

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.