AKSENTIJEVIĆ: U subotu ćemo voditi rat za bronzu, a spremni smo da poginemo za medalju!

Izvor: Kurir, 11.Feb.2016, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AKSENTIJEVIĆ: U subotu ćemo voditi rat za bronzu, a spremni smo da poginemo za medalju!

Kapiten futsal reprezentacije Srbije Marko Perić rekao je da je tužan zbog poraza od Rusije u polufinalu EP.

"Tužan sam, ali i ponosan na svoje saigrače, na sve ono što smo prikazali na ovom turniru. Čestitke Rusima, ali ne bi bilo nezasluženo i da smo se mi našli u finalu. Još ništa nismo osvojili. Treba da se odmorimo i što bolje se pripremimo za utakmicu za treće mesto. Znam da će biti jako teško, ali ovaj poraz ne treba da nas slomi, već da budemo uzdignute glave >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i probamo da osvojimo bronzu", rekao je Perić.

Njegov saigrač Miloš Simić rekao je da Srbija nema žbog čega da žali.

"Finale i medalja su nam bili na dohvat ruke. Ovo je bio težak poraz. Imali smo prilika da rešimo kao i prethodne dve utakmice i šteta što nismo. Ostavili smo srce na terenu, nemamo za čime da žalimo. Naravno da ćemo moći da smognemo snage za narednu utakmicu. Motiva ne sme da nedostaje, ni bronza nije mala. Ovo je već uspeh, ali nema razloga da sada stanemo", kazao je Simić.

Golman Srbije Miodrag Aksentijević zatražio je veću podršku navijača u borbi za bronzu.

"Mi smo najbolja evropska reprezentacija u futsalu! Jedino mi od svih polufinalista nemamo Brazilce. Baš oni daju prednost jer su nam dali dva od tri gola Rusije. Ponosan sam na momke, ali sport je ovo, dobija se i gubi. Dobili smo Portugal, Sloveniju, Ukrajinu, sa Rusima bili egal... Medalja će biti uspeh za nas i za nju smo spremni da poginemo na terenu. Do juče nismo postojali, a danas smo ponos Srbije", rekao je Aksentijević i nastavio:

"Publika je mogla bolje i jače da nas bodri. Mi u subotu vodimo rat, a onda nam treba podrška. Da navijači stvore pritisak na protivnika i dignu nas kada padnemo".

Slobodan Rajčević žali što Srbija nije stigla do finala.

"Imali smo 15 minuta da napravimo šesti faul i dobijemo kazneni udarac, ali zbog umora to nismo mogli. Povredio nam se Kocić, a on je igrač na kome se najviše prave prekršaji. Žalim za indirektom 30 sekundi pre kraja regularnog dela. Da smo tad dali gol... Naš san nije gotov, ali za subotu psihički moramo da se oporavimo. Fizički umor ćemo zaboraviti na terenu, ali moramo da uđemo mentalno u utakmicu", rekao je Rajčević.

Autor: Aleksandar Radonić,Kurir sport,Foto: Dado Đilas

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.