AKREDITACIJE ZA 14 FAKULTETA

Izvor: Kurir, 24.Maj.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AKREDITACIJE ZA 14 FAKULTETA

BEOGRAD - Uverenja o akreditaciji ustanova i studijskih programa juče su svečano uručena predstavnicima 13 fakulteta iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca i Niša, kao i integrisanog univerziteta iz Novog Pazara. Na svečanosti u Palati Srbije u Beogradu uverenja o akreditaciji u prvom ciklusu dobili su: integrisani univerzitet u Novom Pazaru, šest fakulteta Beogradskog univerziteta - Elektrotehnički fakultet, Stomatološki, Pravni, Mašinski, Fakultet za fizičku hemiju i Hemijski fakultet. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Akreditovana su četiri državna fakulteta iz Novog Sada - Tehnološki fakultet, Prirodno-matematički fakultet, Fakultet tehničkih nauka, kao i Građevinski fakultet iz Subotice, koji je pri Univerzitetu u Novom Sadu, i privatni Fakultet za pravne poslovne studije iz Novog Sada. Akreditovani su i medicinski fakulteti iz Kragujevca i Niša.

Predsednik Akreditacione komisije Slobodan Arsenijević rekao je da je u prvom ciklusu akreditacije dobilo više od 200 studijskih programa.

- Siguran sam da ćemo u 2009/2010. godini završiti akreditaciju i da ćemo postati deo akademskog prostora Evrope - kazao je Arsenijević.

On je najavio da će Akreditaciona komisija raditi i tokom leta i da će biti organizovan i „drugi B krug akreditacije“ za fakultete koji su se spremili za taj proces.

Ministar prosvete Srbije Zoran Lončar rekao je da je završetak prvog ciklusa akreditacije 14 visokoškolskih ustanova dokaz da se Srbija nalazi na evropskom putu kada je obrazovanje u pitanju.

Rektor Univerziteta u Beogradu Branko Kovačević kazao je juče da je prvi krug akreditacije prošao dobro, ali da će, kada privatni fakulteti krenu u taj proces, biti posla i da će početi da „puca i po novinama i po sudovima“.

- Proces je krenuo na očekivan način i nadamo se da posao nije uzaludan. Cilj tog posla je da univerzitet izgleda bolje, da se poboljša kvalitet studija i poboljša rad na univerzitetu i približi standardima koji su definisani na svetskom nivou - kazao je on.

Dekan Stomatološkog fakulteta iz Beograda Dragoslav Stamenković istakao je da je cilj svih akreditovanih fakulteta da prođu međunarodnu akreditaciju.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.