AKO VAM NEKO UPADNE U KUĆU I NAPADNE VAS, MOĆI ĆETE DA GA UBIJETE? Revolucionarni predlog zakona sindikata policije!

Izvor: Telegraf.rs, 20.Maj.2016, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AKO VAM NEKO UPADNE U KUĆU I NAPADNE VAS, MOĆI ĆETE DA GA UBIJETE? Revolucionarni predlog zakona sindikata policije!

Novim predlogom Sindikata zaposlenih policije moglo bi da se desi da onaj kome neko provali na posed može da se odbrani, a da za to ne odgovara! Iz policije su, naime, uputili dopis Vladi Srbije sa predlogom da se po hitnom postupku usvoji zakon o zaštiti privatne svojine, koji bi bio po ugledu na onaj koji postoji u SAD.

Razlog za ovakvu meru sindikata policije je, kako navode, sve veći broj slučajeva u poslednje vreme gde su građani kažnjeni zato što su branili imovinu od provalnika. >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Oni smatraju da bi se njegovim usvajanjem smanjila stopa provalnih krađa i tragične posledice po građane i njihove porodice.

Foto: Facebook/Sindikat Zaposlenih Policije

"Kako smo svedoci da su se u prethodnim godinama događali tragični događaji da prilikom provalnih krađa stradaju građani i članovi njihovih porodica, a da se u mnogim slučajevima događalo da građani, štiteći svoje članove porodice i imovinu, nanesu telesne povrede ili liše provalnika života u samoodbrani, a da potom dobiju zatvorske kazne zbog zakonske regulative, Sindikat zaposlenih policije je predložio usvajanje zakona o zaštiti privatne svojine i pokrenuo peticiju", piše u saopštenju.

Predlog zakona bi, kako saznaje Mondo, bio urađen po uzoru na američki koji predviđa da ako provalnik uđe u privatni posed, stan, kuću i tom prilikom napadne vlasnika i ukućane, da isti, u samoodbrani i zaštite života, ličnog integriteta i privatnog poseda, u slučaju nanošenja telesnih povreda ili lišenja života provalnika, nisu zakonski odgovorni.

Sindikat je pozvao sve svoje članove, zaposlene u MUP-u i sve građane da potpišu peticiju koja je postavljena na Fejsbuk stranici Sindikata zaposlenih u policiji, kako bi se usvojio ovaj zakon.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.