AKO RUSIJA PROPADNE SVI ĆEMO UMRETI Strašne reči Lukašenka, govorio i o sukobu: U ovom slučaju nema heroja

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2023, 17:04

"AKO RUSIJA PROPADNE SVI ĆEMO UMRETI" Strašne reči Lukašenka, govorio i o sukobu: "U ovom slučaju nema heroja"

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko govorio o Vagner grupi, ali i odnosu Putina i Prigožina.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko bio je ključni razlog smirivanja situacije u Rusiji.

On je taj trenutak nestabilnosti u ruskoj unutrašnjoj politici video kao pretnju koja bi mogla da izazove ozbiljan problem.

- Ako Rusija propadne, ostaćemo u ruševinama. Svi ćemo umreti - rekao je Lukašenko u Minsku na ceremoniji dodele >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nagrada visokim oficirima, prenosi beloruska državna novinska agencija Belta.

Lukašenko je kazao da je odmah stavio beloruske snage u pripravnost tokom Vagnerovog ustanka, koji je završen u subotu.

On je priznao da su sve uključene strane, uključujući i njega, potcenile opasnost od eskalacije, verujući da se problem može rešiti. Putin i Prigožin su se "sudarili", rekao je.

- U ovom slučaju nema heroja - dodao je on. Prema Kremlju, Prigožin će imati utočište u Belorusiji, a postupak protiv njega je odbačen u Rusiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.