AKO PLANIRATE U NEMAČKU, OVO MORATE ZNATI: Usvojena nova uredba, od avgusta za ulazak važe OVA PRAVILA

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2021, 16:00

AKO PLANIRATE U NEMAČKU, OVO MORATE ZNATI: Usvojena nova uredba, od avgusta za ulazak važe OVA PRAVILA

Nova pravila treba da spreče unošenje dodatnih infekcija u ovu državu

Nemačka vlada usvojila je danas novu uredbu kojom se pooštravaju pravila za ulazak u zemlju u cilju zaštite od "uvoza" korona virusa.

Prema saopštenju portparolkle vlade Ulrike Demer svi putnici koji u Nemačku budu ušli od 1.avgusta moraće prilikom ulaska u zemlju da poseduju dokaz o vakcinaciji, izlečenju ili negativnom testu.

Oni koji dolaze iz zemalja u kojima "hara" novi soj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << korona virusa moraju imati negativan test, nebitno da li su vakcinisani ili izlečeni od korone.

Nova uredba treba da spreči unošenje dodatnih infekcija u Nemačku, naglasila je Demer dodajući da ova mera važi za sve osobe starije od 12 godina.

Dodatno će od 1.avgusta stupiti na snagu i izvesna olakšica, a to je da se u uredbi pominju još samo dve liste rizičnih zemalja, i to one sa visokim rizikom i zemlje novih sojeva.

Lica koja dolaze iz zemalja u kojima se širi novi soj moraće u 14-odnevni karantin.

Što se tiče povratka iz zemalja sa visokim rizikom lica koja nisu vakcinisana, ili nisu preležala kovid-19 moraće u desetodnevni karantin, koji mogu prekinuti najranije petog dana uz negativan korona test.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.