AKO NEŠTO POKUŠA, JA ĆU MU PRESUDITI Pedofil pušten na slobodu, u strahu i žrtva i NJEGOVA PORODICA

Izvor: Blic, 04.Feb.2017, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"AKO NEŠTO POKUŠA, JA ĆU MU PRESUDITI" Pedofil pušten na slobodu, u strahu i žrtva i NJEGOVA PORODICA

Pedofil Dragan Živanović (66) osuđen je juče pred Višim sudom na samo dve godine i četiri meseca zatvora zbog pokušaja obljube devojčice, a do pravosnažnosti presude pušten je na slobodu!

- Presuda je nož u leđa! Ogorčena sam što je pušten na slobodu do izdržavanja kazne! Ovo je veliki poraz za mene, moju porodicu i sve roditelje - kaže za "Blic" N. J., majka devojčice koja je bila meta pedofila i zahvaljujući kojoj je i uhapšen Živanović.

Njoj se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ćerkica požalila da je sa njom kontaktirao "jedan čika" posle čega je N. J. preuzela komunikaciju sa Živanovićem, a o svemu je obavestila policiju. Na sugestiju MUP-a nedelju dana se dopisivala sa Živanovićem, koji je mislio da ona ima 11 godina, pa joj je slao slike polnog organa, pričao gadosti...

- Nadala sam se da će dobiti od tri do pet godina, jer poznajući zakon u Srbiji nisam očekivala više. Ovo je šok za mene, odbijam da poverujem da je napolju. Nadam se da će što pre u zatvor gde mu je i mesto - kaže N. J.

Ovakvom presudom, smatra N. J., sudovi su pokazali da su samo mesto "gde se zarađuju dobre plate" i da je poslata poruka svim nasilnicima da rade šta hoće.

- Plašim se za dete i sebe. Govore mi da on nije tip čoveka koji je spreman fizički da naudi drugima. Ne verujem u to. Nadam se da neće pokušati ništa, jer bih mu ja presudila - kaže ova hrabra žena.

Živanović je uhapšen avgusta 2016. kada se pojavio na sastanku kod beogradske autobuske stanice, koji je, kako je mislio, ugovorio sa 11-godišnjom devojčicom. Umesto deteta, sastanak je ugovorio sa njenom majkom N. J., a kod stanice ga je sačekala policija. Tokom pretresa u njegovom džepu je nađena "vijagra" kao i novi mobilni, koji je on obećao devojčici na poklon kako bi je namamio da dođe na sastanak.

"Strahujem za ćerku"

Milica, bivša žena osuđenog Dragana Živanovića, kaže za "Blic" da strahuje za njihovu zajedničku ćerku jer se njen bivši suprug odmah posle presude pojavio na vratima stana u kome živi.

- Pušten je dok presuda ne postane pravosnažna. Iznenadio se kada sam otvorila vrata i odmah je otišao. Nisam htela da ga pustim, jer su u njegovom računaru nađene slike seksa očeva i ćerki. Njegov advokat je zvao našu ćerku, ali sam se ja javila i ponovila da ne želim da ga pustim - kaže Milica.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.