NESTALI MILIONER NAĐEN RASKOMADAN U KOFERU: Bio u dugovima do guše, zamerio se zloglasnoj bandi AKO MI SE NEŠTO DESI, SVI SU VEĆ UPOZNATI

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2023, 08:16

NESTALI MILIONER NAĐEN RASKOMADAN U KOFERU: Bio u dugovima do guše, zamerio se zloglasnoj bandi "AKO MI SE NEŠTO DESI, SVI SU VEĆ UPOZNATI"

I dok je motiv navodnog ubistva i dalje nejasan, vlasti sumnjaju da je influencer ubijen zbog svojih brojnih dugova

Policija je pokrenula istragu o ubistvu nakon što je grupa dece u Argentini tokom vikenda otkrila raskomadane ostatke nestalog milionera Fernanda Peresa Algabe (41).

Strašni slučaj je izašao na videlo nakon što su deca u nedelju pronašla crveni kofer ispunjen delovima tela dok su se igrali pored potoka u gradu Ingeniero Badž u provinciji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Buenos Ajres.

Roditelji dece obavestili su policiju koja je pregledala kofer i navodno pronašla žrtvine noge i podlakticu unutra, a još jednu celu ruku u potoku.

Tri dana kasnije otkriveni su glava i torzo, izvestio je El Pais.

Delovi tela su čisto amputirani, što ukazuje na rad profesionalaca, prenose lokalni mediji.

U međuvremenu, naknadna obdukcija je otkrila da je žrtva upucana tri puta pre nego što je rasparčana. Policija je Algabu identifikovala po otiscima prstiju, kao i po prepoznatljivim tetovažama na delovima tela. Preduzetnik je od prošlog utorka proglašen nestalim.

Објава коју дели Fernando perez algaba (@fernandoperezalgaba)

Biznismen je nakupio milione iznajmljujući luksuzna vozila i prodajući kriptovalute, koje je često reklamirao svojim 900.000 pratilaca na Instagramu.

Influenser, koji je živeo u Barseloni, u Španiji, navodno je boravio u Argentini nedelju dana pre njegovog navodnog ubistva.

Algaba je navodno iznajmio stan i trebalo je da vrati ključeve 19. jula, ali se nije pojavila niti se javila na telefon.

Policija je uhapsila jednog osumnjičenog za Algabinu smrt. I dok je motiv navodnog ubistva i dalje nejasan, vlasti sumnjaju da je influenser ubijen zbog svojih brojnih dugova.

Među prijateljima poznat je kao Lečuga, počeo je da raznosi hranu već sa 14 godina. Zatim je počeo da kupuje oštećena vozila koja je popravljao i prodavao. Posvećenost mladog preduzetnika se navodno isplatila jer je do svoje 24. godine posedovao veliko skladište puno vrhunskih automobila i motocikala.

Објава коју дели Fernando perez algaba (@fernandoperezalgaba)

Algaba je osnovao kompaniju za iznajmljivanje luksuznih automobila i džet skija u Majamiju. Tokom svojih poslednjih godina, Algaba je bio uključen u trgovinu kriptovalutama iz kancelarije u Buenos Ajresu sa preko 25 zaposlenih.

Međutim, nagomilao je "nenaplative" dugove kod argentinske poreske agencije, piše Njujork post.

Ostavio je poruku na svom telefonu u kojoj tvrdi da je izgubio mnogo novca ulažući u kriptovalute. Ali, Algabine nevolje nisu bile ograničene na poslovnu sferu.

Navodno se sukobio sa Bara Bravasom, nasilnom bandom koja je uveliko umešana u argentinsku fudbalsku scenu, koja je navodno zahtevala da im plati zajam od 40.000 dolara.

- Ako mi se nešto desi, svi su već upozoreni - napisao je on u poruci.

Објава коју дели Fernando perez algaba (@fernandoperezalgaba)

Algabin brat Rodolfo Perez Algaba rekao je da nije siguran da li je njegov preminuli brat umešan u kriminalni lanac, ali insistira da on „nije prevarant“ kako su mnogi navodno tvrdili.

Brat žrtve je tvrdio da je Algaba jednostavno bio prodavac automobila koji „nije dobro prošao“ u Bitcoin-u.

Rodolfo se na kraju nada da vlasti mogu da uhapse ubicu njegovog brata.

- Ovde sam tri dana i jedva spavam, razmišljam, razbijam glavu, kako je to moglo da se desi - izjavio je on, dodajući - Ali neću da sedim mirno, neću da delim pravdu svojim rukama, ali se nadam da će pravda biti zadovoljena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.