AKO KRENU DA HAPSE, POLICIJA SRPSKE ĆE IH SPREČITI! Dodikova snažna poruka nakon što je Tužilaštvo BiH formiralo prve slučajeve

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2021, 17:47

"AKO KRENU DA HAPSE, POLICIJA SRPSKE ĆE IH SPREČITI!" Dodikova snažna poruka nakon što je Tužilaštvo BiH formiralo prve slučajeve

Tužilaštvo BiH već formiralo prve slučajeve na osnovu sramne Inckove odluke

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će se založiti da svaki građanin Republike Srpske bude zaštićen i da će MUP sprečiti hapšenja građana.

- Pozivam sve ljude u Republici Srpskoj, prilikom svakog saznanja o eventualnom delovanju SIPA ili obaveštajne službe, da obaveste nadležnu policiju - rekao je Dodik.

Naveo je da će u funkciji biti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poseban broj u Republici Srpskoj, putem kojeg će građani Srpske informisati policiju ukoliko im je potrebna zaštita.

- Policija Srpske je već dobila nalog da naše ljude štiti i brani - šta god to značilo. Ako neko pokuša da hapsi, privodi, policija Republike Srpske će to sprečavati  - izričit je Dodik.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine već je formiralo predmete u slučajevima negiranja genocida, na osnovu prijava nekoliko građana.

Kako je ranije danas iz Tužilaštva BiH potvrđeno ova pravosudna institucija, a nakon što je visoki predstavnik Valentin Incko u petak nametnuo odluku o izmenama Krivičnog zakona u BiH, već je primila prijave od nekoliko građana.

- Tako da su neki predmeti već formirani - rekao je Boris Grubešić, portparol Tužilaštva.

Negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca, od danas je kažnjivo u Bosni i Hercegovini.

Ovo znači da su nove odredbe Krivičnog zakona BiH, koje podrazumevaju i zatvorske kazne, danas stupile na snagu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.