AKCIJA SPAŠAVANJA U RUSIJI I DALJE TRAJE! Nema kontakta sa zatrpanim ljudima

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Mar.2024, 18:47

AKCIJA SPAŠAVANJA U RUSIJI I DALJE TRAJE! Nema kontakta sa zatrpanim ljudima

Količina ruševina devet puta veća od očekivanog.
Spasioci na krajnjem istoku Rusije i danas se bore sa urušenim kamenjem i vodom u pokušaju da spasu 13 rudara koji su skoro dva dana zarobljeni 120 metara ispod zemlje u rudniku zlata.
Rudari su u ponedeljak zarobljeni ispod kamenja u rudniku zlata Pionir. Rudnik, jedan od najvećih u Rusiji, nalazi se u Amurskoj oblasti koja se graniči sa Kinom, oko 5.300 km istočno od Moskve.
- Situacija je i dalje teška - rekao je u Telegramu guverner Amura Vasilij Orlov. Orlov je rekao da su specijalizovani spasioci iz rudnika doleteli iz ogromnog ruskog regiona uglja Kuznjeckog basena, poznatog kao Kuzbas, i drugih sibirskih regiona.
...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.