AKCIJA SKENER 2: Uhapšeno 49 osoba, među njima mnogo funkcionera

Izvor: Press, 15.Apr.2016, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AKCIJA "SKENER 2": Uhapšeno 49 osoba, među njima mnogo funkcionera

Osumnjičeni su oštetili budžet Srbije, AP Vojvodine, za 7,6 miliona evra u periodu od 2007. godine do danas.
Foto:srbijadanas.rs
Pripadnici MUP-a uhapsili su jutros 49 osoba osumnjičenih za više koruptivnih dela, a pre svega za zloupotrebu službenog položaja u državnim organima, a za dve osobe se intenzivno traga.
Kako je izjavio ministar unustrašnjih poslova Nebojša Stefanović, protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << 25 osoba policija je podnela krivične prijave u redovnom postupku .
 - Sva ova lica su od 2007. do danas počinili više krivičnih dela i ostetili budzet Srbije, AP, više privrednih subjekata i fizičkih lica u iznosu od oko 7, 6 miliona evra - rekao je Stefanović.
On je naveo da se među uhapšenima, u više gradova Srbije nalaze rukovodioci zaposleni u Ministarstvu finansija, Poreskoj upravi, nekadašnjem Ministarstvu zaštite životne sredine i prostornog planiranja, funkcionieri lokalnih samouprava, javnih preduzeća, Puteva Srbije, EPS-u, Poštama Srbije, ElektroKosmetu, kao i 12 saobraćajnih policajaca.
 - Ovo je još jedan pokazatelj da policija neće stati u obavljanju ovog posla zajedno sa nadleznim tužilaštvima, i pokazaćemo da Srbija može da bude potpuno ozbiljna, poštena i pravična zemlja - rekao je Stefanović.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(KURIR TV) OVAKO SU PALI: Pogledajte hapšenje u akciji Skener 2 širom Srbije

Izvor: Kurir, 15.Apr.2016

...Među uhapšenima, u više gradova Srbije, nalaze se rukovodioci zaposleni u Ministarstvu finansija, Poreskoj upravi, nekadašnjem Ministarstvu zaštite životne sredine i prostornog planiranja iz period Olivera Dulića, funkcioneri lokalnih samouprava, javnih preduzeća, Puteva Srbije, EPS-u, Poštama...

Nastavak na Kurir...

Kragujevac, uhapšeni osumnjičeni za zloupotrebu položaja

Izvor: RTS, 15.Apr.2016

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, uhapsili su i zadržali više odgovornih lica u nekoliko preduzeća koji se sumnjiče za zloupotrebu položaja i falsifikovanje službene isprave. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.