Izvor: B92, 25.Okt.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AKCIJA OTPORA U KRUSEVCU

Aktivisti pokreta "Otpor" u Krusevcu na glavnom gradskom trgu - Trgu otpora organizovali su akciju "Uputstvo za informativni razgovor clanovima Savezne izborne komisije protiv kojih ce biti pokrenut krivicni postupak, kao i protiv clanova SPS-a i JUL-a koji ce takodje krivicno odgovarati zbog zloupotrebe sluzbenog polozaja". Neka od pitanja bila su i: "Ko je vodja SPS-a"? Odgovor: "Pa, valjda Sloba". "Kako ste teritorijalno organizovani"? Odgovor: "Pa, imamo jos par opstinskih odbora u Paracinu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zagubici i Brusu". Neka od itanja za clanove Savezne izborne komisije bila su: "Ko je smislio kradju izbora? Kako ste dosli na ideju da kradete izbore? Kako ste teritorijalno organizovani"?

Srdjan Milivojevic, koji je privodjen 12 puta zbog svog delovanja u Otporu i kojem su zbog toga otvorena policijska dosijea u pet gradova u Srbiji, najavio je da ce Otpor u Krusevcu podneti krivicne prijave i protiv svih koji su, kako je rekao, nezakonito otvarali policijska dosijea. Otpor se zalaze da se ta dosijea ne unistavaju, kako je to predlozio Gradjanski savez Srbije, jer policajci "moraju objasniti zbog cega su otvarali policijska dosijea ljudima koji imaju tek 18 godima, herojima sa Kosova koji su se borili u antiteroristickim jedinicama, zbog cega su ti ljudi proglasavani za teroriste, a Otpor za teroristicku organizaciju i zbog cega su otvarali dosijea ljudima koji imaju preko 70 godina", rekao je za B92 Milivojevic. "To je nama nespojivo sa pojmom gradjanskih prava i ljudskih sloboda i smatramo da ce nasa akcija pokretanja krivicnih postupaka protiv tih policajaca biti nauk svim policajcima da nikada vise nikom u ovoj zemlji ne otvaraju policijski dosije zbog politickih stavova i uverenja", zavrsio je Milivojevic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.