AKCIJA I DALJE TRAJE Oglasili se iz vrha MUP-a: Pojačano prisustvo policije u svim delovima Srbije (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2022, 10:37

"AKCIJA I DALJE TRAJE" Oglasili se iz vrha MUP-a: Pojačano prisustvo policije u svim delovima Srbije (FOTO/VIDEO)

Šest migranata je u bolnici posle pucnjave u Horgošu, a više od 1.000 je prebačeno u prihvatne centre, kaže za RTS pomoćnik direktora policije pukovnik Dragan Vasiljević.

Policija je pronašla automatsko oružje, pištolje, municiju, a kod nekih su pronađena i obeležja takozvane OVK, dodaje Vasiljević.

Nakon pucnjave i sukoba dve grupe migranata u centru Horgoša, više od 1.000 je prebačeno u prihvatne centre, kaže za RTS pomoćnik direktora policije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pukovnik Dragan Vasiljević.

- U četvrtak popodne, prijavljena je pucnjava, odnosno oružani sukob između grupa krijumčara ilegalnih migranata. Policija je odmah na to reagovala. Šest lica su se javila u opštu bolnicu sa povredama. Nalaze se pod policijskim nadzorom. Policija preduzima intenzivne mere na pronalaženju izvršilaca krivičnog dela - kaže Vasiljević.

Prema njegovim rečima, uglavnom se radi o državljanima Avganistana i Maroka.

Prilikom pretrage terena, policija je pronašla određenu količinu oružja i municije koja se nalazila kod njih. "Radi se o automatskom oružju, o pištoljima, određenoj količini municije", dodaje pomoćnik direktora policije.

- Kod određenog broja lica, na garderobi su pronađena obeležja OVK, na kapama, šalovima, kačketima - ističe Vasiljević.

Akcija MUP-a po ovom pitanju, napominje, i dalje traje na teritoriji cele Srbije, dok je po nalogu ministra unutrašnjih poslova pojačano prisustvo policije u svim delovima zemlje.

Migranata ima najviše u zonama graničnog pojasa na teritoriji policijskih uprava Subotica, Kikinda, Sombor, Vranje, Pirot, ali su prisutni i u drugim delovima zemlje.

U narednom periodu, kaže Vasiljević, ne očekuje se veći priliva migranata, koji je ove godine u odnosu na prethodnu godinu znatno veći.

Pomoćnik direktora policije pozvao je građane da u svakoj situaciji, u kojoj sami procene da im je sumnjivo ponašanje migranata, odmah pozovu najbližu policijsku stanicu ili se obrate najbližem policijskom službeniku.

- Uveravam građane da mogu biti potpuno spokojni. Policija u potpunosti obezbeđuje red i mir svakog građanina - poručuje Vasiljević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.