AJATOLAH NE OPRAŠTA: Pet osoba osuđeno na smrt, jurili čoveka ulicom, pa ga SVIREPO ubili

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Dec.2022, 01:53

AJATOLAH NE OPRAŠTA: Pet osoba osuđeno na smrt, jurili čoveka ulicom, pa ga SVIREPO ubili

Vlasti u Iranu osudile su pet osoba na smrt, a 11 na zatvor, zbog ubistva pripadnika paravojnih snaga povezanih sa Revolucionarnom gardom

U izveštaju državne agencije IRNA se navodi da je 13 muškaraca i tri maloletnika optuženo za ubistvo Ruholaha Adžamijana, člana odreda Basidža, paravojne dobrovoljačke jedinice elitne iranske Revolucionarne garde, prenose mediji.

Iranski Revolucionarni sud juče je izrekao najtežu, smrtnu kaznu petorici optuženih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i zatvorske kazne, od kojih je najduža 25 godina, osmorici optuženih za napad na Adžamijana.

Međutim, kako se navodi u izveštaju AP, portparol iranskog pravosuđa Masud Setaješi, koji se citira u izveštaju, nije pružio nikakve dokaze koji bi podržali bilo koju od optužbi. Agencija nije otkrila identitet optuženih, ali su preneli da se na izrečene kazne mogu ulagati žalbe.

Navodno ubistvo Ruholaha Adžamijana, člana odreda Basidža, dogodilo se 12. novembra u gradu Karadžu nadomak Teherana, kada je grupa muškaraca jurila, sustigla i noževima i kamenjem napala Adžamijana, navodi se u izveštaju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.