AI: Osloboditi zatočene Kubance

Izvor: B92, 05.Avg.2013, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AI: Osloboditi zatočene Kubance

Havana -- Organizacija Amnesti internešnel označila je petoricu zatvorenih Kubanaca kao "zatvorenike savesti" i zatražila je od kubanskih vlasti njihovo brzo oslobađanje.

Zatvaranje petorice Kubanaca je "samo vrh ledenog brega kubanske represije nad slobodom govora", izjavio je specijalni savetnik "Amnestija" Havijer Suniga, prenela je agencija AP.

Kubanski zvaničnici negiraju postojanje ijednog političkog zatvorenika. Kubanska vlada i njene pristalice disidente nazivaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "plaćenicima" koji uzimaju strani novac da bi uništili komunistički sistem u zemlji.

Poslednjih godina Kuba je oslobodila iz zatvora sve koje je međunarodna zajednica označila kao zatvorenike savesti. Aktivisti kažu da su umesto toga vlasti počele da ih pritvaraju na kraći rok.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.