Izvor: B92, 01.Jan.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AGOTIC: ZA ZLOCINE ODGOVORNI SUSAK I JARNJAK

General Imra Agotic, savetnik hrvatskog predsednika Stjepana Mesica za vojna pitanja, tvrdi da za zlocine pocinjene u operacijama "Bljesak" i "Oluja" nije odgovorna Hrvatska vojska, vec Vojna i civilna policija koje su bile podredjene tadasnjem ministru odbrane Gojku Susku, odnosno ministru unutrasnjih poslova Ivanu Jarnjaku. Agotic je u intervjuu "Globusu" istakao da je u vrijeme operacija "Bljesak" i "Oluja" pod komandom Gojka Suska bila i SIS, vojna bezbednosna sluzba, ciji je zadatak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio da istrazi zlocine i informise o njima po vertikali, kako bi se potom sa pravosudnim organima ocenilo sta da se procesuira, sta ne. "Bilo bi zanimljivo pogledati arhiv SIS-a, ali to jos niko nije uspio da ucini, osim mozda nekih koji su mrtvi", dodao je Agotic, prenosi Srna.

Na molbu da prokomentarise dogadjaj kada je avion iz sastava Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva, kojim je on komandovao, u "Oluji" pucao na srpsku kolonu, Agotic je rekao da ne zna o kojem dogadjaju je rec, ali da ne iskljucuje mogucnost da "slucajeva stradanja civila u vojnim kolanama tokom djelovanja hrvatskog vazduhoplovsta".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.