AGONIJA SRPSKIH TURISTA SE NASTAVLJA: Deca plaču, svi su nervozni i mnogi ne znaju kuda će

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2020, 22:00

AGONIJA SRPSKIH TURISTA SE NASTAVLJA: Deca plaču, svi su nervozni i mnogi ne znaju kuda će

Svi se adaju se da će se situacija promeniti

Na graničnom prelazu Kulata - Promahonas u Bugarskoj nalazi se oko 50 automobila sa srpskim tablicama, koji i dalje čekaju da uđu u Grčku.

Srpski turisti, među kojima ima dosta dece, nadaju se da će se situacija promeniti i da će večeras u 23 sata moći da nastave put do krajnje destinacije.

Urednik emisije SAT Mladen Alvirović javio se sa lica mesta i tvrdi da pojedini srpski državljani čekaju više >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od 10 sati.

- Ovo iza mene su sve automobili sa srpskim tablicama, ima oko 50 vozila čiji vlasnici i dalje čekaju da se nešto promeni. Nadaju se da bi večeras moglo nešto da se promeni, jer postoji diplomatski pritisak da se otovore granice, ali male su šanse za to - rekao je Alvirović.

Prema njegovim rečima, turističke agencije, ni država nisu znale da bi ovo moglo da se dogodi.

- Ovo je velika bruka, videćemo da li će se ispraviti. Danas je bilo sve normalno, a onda se u Službenom glasniku pojavila odluka da se sadašnji režim prelaska granice, donet zbog pandemije korona virusa, produži do 1. jula. To znači da građani koji nisu iz EU ne mogu da uđu u Grčku do kraja meseca - dodao je Alvirović.

Podsetimo, na ulazima u Grčku iz Severne Makedonije, a posebno Bugarske, na zatvorenu rampu jutros su naišle kolone turista iz Srbije.

Povodom novonastale situacije, Vlada Srbije uputila je dopis Vladi Grčke u kojem traži zvanično objašnjenje odluke da građani Srbije ne mogu od danas da uđu u tu zemlju.

Iako je bilo najavljeno da će od 15. juna građani Srbije moći da putuju u Grčku, ta zemlja je "preko noći" promenila odluku i objavila je u tamošnjem Službenom glasniku.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić rekao je da Beograd od Atine traži odgovor na pitanje da li će građani Srbije ipak moći da uđu u Grčku, kao što je ranije dogovoreno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.