AGENCIJA WAYOUT NIJE ČLAN ASOCIJACIJE YUTA Detalji drame u Tunisu, srpski turisti napravili haos u hotelu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2023, 13:20

"AGENCIJA WAYOUT NIJE ČLAN ASOCIJACIJE YUTA" Detalji drame u Tunisu, srpski turisti napravili haos u hotelu (VIDEO)

Na društvenim mrežama se pojavio snimak srpskih turista koji viču na osoblje hotela u Tunisu.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA) Aleksandar Seničić komentarisao je situaciju u Tunisu, gde su srpski turisti se neprimereno poneli prema osoblju hotela, jer su navodno sobe koje su rezervisali bile loše, zidovi oštećeni vlagom, a klime nisu bile u funkciji i pored činjenice da je temperatura u Tunisu blizu 50 stepeni.

Seničić je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prve svega istakao da agencija Wayout, preko koje su ovi turisti rezervisali svoj smeštaj, nije članica Nacionalne asocijacije turističkih agencija, ali je osudio ponašanje srpskih državljana koji su napravili haos u Tunisu.

Veruje da je reč o loše opremljenim sobama, te da su putnici očekivali drugačiju uslugu.

- Kada se takav problem dogodi, putnici treba da se obrate predstavniku agencije, a ukoliko iz nekog razloga do njega ne mogu da dođu, onda se obraćaju ambasadi koja ima kontakt sa turističkim agencijama. Svi ti telefoni su dostupni na internetu.

On je dodao da razume ljutnju, ali da se stvari ne mogu rešavati na takav način, te se zaista ne može ničim opravdati napad na radnike koji svakako u ovoj situaciji nisu ništa krivi. Naveo je da su zakoni u Tunisu prilično restriktivni i da je moglo da se dogodi da radnici hotela pozovu policiju i da turisti budu uhapšeni.

- Pre svega zahtev moraju da prilože na licu mesta. Ukoliko su nezadovoljni sobom onda traže premeštaj u drugu sobu, zamenu klime ukoliko je samo klima problem, u krajnjem i zamenu hotela ako je to moguće.

Seničić je naglasio važnost predavanja zahteva na licu mesta, jer nakon povratka putnika jako je teško odrediti valjanost žalbi. Istakao je da se neretko dešava da se putnici ne žale dok su na svom odabranom putovanju preko agencije, a onda nakon povratka u Srbiju daju žalbe na smeštaj.

pic.twitter.com/oDgWdjFAyQ

— Pluton (@Pluton45873221) July 26, 2023

U takvom slučaju je nemoguće učiniti bilo šta, jer je aranžman iskorišćen, a i ne može se utvrditi istinitost tvrdnji turiste.

Agencija Wayout je već imala slične skandale, u kojima nije bio slučaj da putnici reaguju ovako burno kao u najskorijoj situaciji, ali to ne menja činjenicu da se neretko dešavalo da putnici ne dobiju obećani aranžman, da su hoteli prebukirani prilikom njihovog dolaska, da je osoblje agencije neljubazno prilikom zakazivanja aranžmana i slično.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija nije želeo da preterano komentariše samu agenciju, mada je kazao da je to velika agencija, sa velikim brojem putnika, pa je negde i logično da će biti i veći broj negodovanja povodom pružene usluge.

- Moje lično mišljenje je da oni imaju preveliki izbor hotela, samim tim vi ne možete da imate kvalitet koji treba da imate. Smatram da se to tako ne radi i da ne bi trebalo to tako da se radi. Ipak, svako ko ima svoju privatnu firmu onda i rešava te probleme na način na koji misli da treba. Njima se jeste dešavalo da imaju problema i u Tunisu i u Egiptu.

Seničić je dodao da ovaj skandal ne može dovesti do oduzimanja licence agenciji, a i da putnicima ovo ponašanje ne ide na ruku. Oduzimanje licence bi se moglo razmotriti u slučaju da turistička inspekcija utvrdi neku nepravilnost u poslovanju, kazni agenciju, a potom agencija ne ispuni zahtev inspekcije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.