AFERA SEVERNI TOK I DALJE TRESE SVE! Rusija uperila prstom u SAD: Ne žele da se otkrije istina o diverziji

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Apr.2023, 07:42

AFERA SEVERNI TOK I DALJE TRESE SVE! Rusija uperila prstom u SAD: Ne žele da se otkrije istina o diverziji

Ambasada smatra da SAD nesumnjivo stvaraju imidž zajedničkog spoljnog neprijatelja kako bi u potpunosti preoblikovale tržište.

Moskva smatra da Bela kuća nije zainteresovana da istinu o sabotaži na gasovodima „Severni tok“ iznese u javnost, saopštila je u ponedeljak Ambasada Rusije u Vašingtonu.

- Događaji poslednjih nedelja, uključujući brojne 'anonimne spinove' u lokalnim medijima, još jednom potvrđuju da Belu kuću ne zanima da nesvarljiva istina >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o naručiocima i izvršiocima ove sabotaže postane javna - navedeno je u komentaru Ambasade Rusije na Telegramu.

Ambasada je takođe skrenula pažnju na saopštenjaadministracije o navodnom uspehu SAD u protekloj godini u jačanju energetske bezbednosti svojih evropskih partnera.

- U stvari, lokalne vlasti izveštavaju o tome kako je Vašington izazvao najozbiljnije probleme u globalnoj energetici. S upornošću, koja bi mogla biti bolje upotrebljena, govore o 'prednostima'prekida energetskih veza Rusije i Evrope - navedeno je u saopštenju.

Istovremeno, Vašington „ne okleva da zavrne ruke svojim saveznicima“, primoravajući ih da potpišu ugovore za decenije unapred, pod „robovskim“ uslovima.

- Rusija je, kao odgovorna sila, uvek više volela drugačiji put energetske saradnje s partnerima, zasnovan na obostranoj koristi. Očigledno je nesposobnost da se postignu poštene konkurentske prednosti naterala one koji nam ne žele dobro da preduzmu radikalne korake, kao što su zabrana uvoza domaćih proizvoda i uvođenje ozloglašenih ograničenja cena energenata - navedeno je u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.