AFERA O KOJOJ PRIČA SVET - Nisam fizički u stanju to da uradim - Ministar demantovao optužbe za silovanje

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Maj.2022, 20:11

AFERA O KOJOJ PRIČA SVET - "Nisam fizički u stanju to da uradim" - Ministar demantovao optužbe za silovanje

Kaže da nije bilo "daljih radnji"

- Seksualni odnosi koje sam imao u životu su uvek bili obostrani - rekao je novoimenovani francuski ministar Damijen Abad.

Novoimenovani francuski ministar za solidarnost i invalidnost Damijen Abad oštro je u nedelju demantovao da je silovao dve žene, nakon navoda koje je portal Mediapart objavio u članku zasnovanom na priznanjima navodnih žrtava.

Žene koje je u subotu citirao Mediapart rekle su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da ih je Abad primorao na neželjeni seksualni odnos krajem 2010. i početkom 2011. godine.

Jedna od žena podnela je prijavu policiji protiv Abada 2017. godine, ali nije bilo "daljih radnji" po tom pitanju.

Snažno osporavam ove navode o seksualnom nasilju. Seksualni odnosi koje sam imao u životu su uvek bili obostrani - rekao je za Rojters Abad, koji se pridružio vladi formiranoj u petak nakon reizbora predsednika Emanuela Makrona.

On je dodao da ga je invaliditet, poremećaj koji se zove artrogripoza i koji zahvata sva četiri njegova uda, fizički sprečio da izvrši dela za koja se tereti.

Zamoljena da prokomentariše optužbe na račun Abada, nova premijerka Elizabet Born rekla je da nije bila upoznata sa njima kada je došao u vladu i da će njena vlada snositi posledice imenovanja Abada, 'ako bude novih elemenata i ako se otvori novi slučaj'.

Inače, artrogripoza je urođeno oboljenje mišića lokomotornog sistema kod koje su naglašene zglobne kontrakture.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.