AFERA NEVOLJA I MESAR TRESE CRNU GORU Po prvi put se pominje ime ove žene - misterija i dalje samo jedno!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2023, 10:26

AFERA "NEVOLJA I MESAR" TRESE CRNU GORU Po prvi put se pominje ime ove žene - misterija i dalje samo jedno!

Ko je pustio Belivuka i Miljkovića u Crnu Goru?

Na sednici Tužilačkog saveta, kojom je predsedavala v.d. Vrhovna državna tužiteljka Tatjana Begović, između ostalog, analizirana je situacija povodom međusobne komunikacije državnih tužilaca i rukovodilaca državnih tužilaštava u vezi sa postupanjem u predmetu formiranom povodom ukidanja zabrane ulaska u Crnu Goru dvojici bezbednosno interesantnih lica (V.B. i M.M.).

- Na sednici je konstatovano da su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uočljivi određeni problemi u funkcionisanju unutar tužilačke organizacije, te je potrebno da svi nadležni u tužilačkoj organizaciji preduzimaju mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi se postiglo: dosledno i unifikovano poštovanje principa nezavisnosti tužilaca u postupanju; adekvatna primena obaveznih uputstava za rad; dosledno i unifikovano poštovanje pravila o dodeljivanju predmeta u rad - navode na sajtu Tužilačkog saveta.

Dodaju da ovom konstatacijom ne prejudicira se na bilo koji način odluka u predmetu formiranom povodom predloga ministra pravde za razrešenje Lepe Medenice, rukovoditeljke Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, a koji predmet je u radu kod zamenice Disciplinske tužiteljke.

- Članove Saveta sa rezultatima rada i izazovima u radu upoznali su Sanja Golubović, rukovoditeljka Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima i Aldin Kalač, rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Rožajama. Na sednici je razmotren Izveštaj o radu Komisije za Etički kodeks državnih tužilaca za 2022. godinu, kao i Izveštaj Tužilačkog saveta o radu po pritužbama za period 1.jul -31. decembar 2022.godine. Takođe, razmotreno je 8 pritužbi na rad državnih tužilaca i rukovodilaca državnih tužilaštava u pogledu zakonitosti rada, od kojih je jedna osnovana - navode iz Tužilačkog saveta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.