AFERA DRMA AUSTRIJU! Stranke uništavale DRŽAVNE PODATKE uoči odlaska sa vlasti

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2019, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AFERA DRMA AUSTRIJU! Stranke uništavale DRŽAVNE PODATKE uoči odlaska sa vlasti

Kern najavio tužbu protiv Kurca

Bivši lider Socijaldemokratske partije Austrije (SPO) i nekadašnji kancelar Kristijan Kern najavio je tužbu protiv šefa Narodne stranke (OVP) Sebastijana Kurca i uvukao time svoju stranku u aferu "uništavanja državnih hard diskova".

Sve je počelo glupošću saradnika OVP koji je, neposredno pred izglasavanje nepoverenja u parlamentu, odneo hard diskove iz kabineta tadašnjeg kancelara Kurca.

Pošto nije platio račun >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za uslugu uništavanja, u javnost je dospela informacija o tome, što je izazvalo kritike za praksu da odlazeća vlada uništava podatke pred dolazak "naslednika".

Međutim, Kurc je objasnio da to rade sve vlade i da je to učinila i vlada kancelara Kristijana Kerna, koja je bila na vlasti pre njega.

Kern je na tu izjavu najavio tužbu, tvrdeći da niko iz njegovog kabineta nije uništavao podatke i sklanjao ih od sledeće vlade.

Time je SPO ušla u aferu oko uništavanja hard diskova, čime je ta stranka izgubila mogućnost da kritikuje političke protivnike za ovu navodno nepostojeću praksu i netransparetno ponašanje.

Naime, pojavila se dokumentacija prema kojoj je Kernova vlada dala 2.100 evra za uništavanje sedam hard diskova 1. decembra 2017.

Inače, OVP je za pet hard diskova trebalo da plati svega 76 evra.

Kern, koji je uverljivo tvrdio da takve prakse nije bilo u njegovo vreme, saopštio je posle pojavljivanja dokumenata da navodno nije bio upoznat da su uništavani hard diskovi njegovog kabineta.

- Neverovatno je s kakvim dvostrukim moralom Kern i SPO deluju, kada se ispostavilo da je i SPO je u velikom stilu uništavala podatke - rekao je generalni sekretar OVP Karl Nehamer.

On je dodao da je sada jasno da je praksa da se uništavaju hard diskovi pred promenu vlade.

Pogledajte rezultate

BONUS VIDEO: PROJEKAT "PAKLENI PRESRETAČ" Upoznajte MiG 41, NAJBRŽI VOJNI AVION na svetu (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.