AEROZAGAĐENJE

Izvor: NTV.rs, 30.Jan.2020, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AEROZAGAĐENJE

Radna grupa za donošenje mera za smenjanje aerozagađenja dala je predlog kako da vazduh u našem gradu bude čistiji. Mere se odnose pre svega regulaciju saobraćaja i energetiku koji su, prema rečima koordinatora grupe Gorana Milosevljevića, glavni zagađivači.
Regulisanje saobraćaja u saradnji sa upravom Saobraćajne i Komunalne policije u periodu kada je vazduh zagađenje kako bi protok vozila bio brži, uvođenje besplatnog parking za električna i hibridna vozila… samo su neke >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << od mera koje je Radna grupa predložila kako bi aerozagađenje bilo smanjeno, a tiče se saobraćaja. Predvidjen je i set mera koji se tiču grejanja, pre svega prebacivanje preostalih toplana sa mazuta na gas, povezivanje što više javnih objekata na sistem daljinskog grejanja, kao i izrada i usvajanje Programa toplifikacije,
Monitoring PM čestica je zakonom regulisan, ali da će Radna grupa nastojati da se on pojača i u ostalim gradskim opštinama osim Medijana.
Merenje PM čestica u Nišu kontinurano se radi duži niz godina. U poslednjih šest godina godišnja njihova prosečna vrednost se smanjuje, rekao je Milosavljević. Kako bi vazduh bio što čisitji predvidja se da se pored saobraćajnica postavi zaštitni zeleni pojas;
ali i da nadležne inspekcije kontinuirano kontrolišu sve zagađivače na teritoriji grada .
https://www.youtube.com/watch?wmode=transparent“ width=“WIDTH“ height=“HEIGHT“ >

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.