ADVOKAT RADOVANA KARADŽIĆA: Odluka o premeštanju je prvi korak ka njegovoj PROPASTI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2021, 15:25

ADVOKAT RADOVANA KARADŽIĆA: Odluka o premeštanju je prvi korak ka njegovoj PROPASTI!

Radovan Karadžić će kaznu služiti u Velikoj Britaniji

Premeštanje Radovana Karadžića u Veliku Britaniju na izdržavanje doživotne kazne je tema o kojoj se najviše priča, a njegov advokat Goran Petronijević, nazvao je to prvim korakom u pokušaju Karadžićevog ubistva.

- Imajući u vidu čitavu situaciju oko Radovana Karadžića i odluku koja je doneta od strane mehanizma da se premesti na izdržavanje kazne u Veliku Britaniju ja sam nazvao pokušajem, ili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prvim korakom u njegovom ubistvu. Vrlo su nepovoljna iskustva koja smo imali sa Velikom Britanijom.

Imali smo slučaj generala Krstića koji je tamo na izdržavanju imao problema toliko da je sasvim slučajno izbegao ubistvo. Kada je gospodin Karadžić dobio tu presudu, mi smo tražili samo jedno. A to je da se izmesti na izdržavanje kazne u centru koji će obezbediti uslove za njegovu bezbednost, ništa drugo nismo tražili. Ova odluka predstavlja potpuno suprotno od svega što smo mi tražili - rekao je Goran Petronijević.

Advokat Goran Petronijević kaže da se redovno čuje sa Radovanom Karadžićem.

- Čuli smo se juče više puta, na vezi sam i sa kolegom Robinsonom. Uložili smo dva prigovora. Naši argumenti su bezbednost, mislim da je to najvažnije za njega i njegovu porodicu.

Nikome nije u interesu da mu se tamo nešto dogodi, a svi znamo kakva je struktura ljudi u zatvoru Velike Britanije, tamo ima mnogo džihadista. On bi tamo bio egzistencijalno ugrožen. Radovan Karadžić bi tamo otišao na izdržavanje logorskog tretmana. Ovo je antisrpski model ponašanja, Radovan Karadžić je samo nastavak toga  - objasnio je advokat.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.