„AC/DC“ најавио европску турнеју „Power up“

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Feb.2024, 16:46

„AC/DC“ најавио европску турнеју „Power up“

Светски познати аустралијски хард рок бенд „AC/DC“ најавио је данас европску турнеју „Power up“, названу по њиховом најновијем студијском албуму. Фото: Wikimedia commons Бенд ће у оквиру турнеје одржати 21 концерт широм Немачке, Италије, Шпаније, Холандије, Аустрије, Швајцарске, Енглеске, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Словачке, Белгије, Француске и Ирска.
„Power up“ ће бити прва европска турнеја бенда у последњих осам година, а наступиће на неким од највећих стадиона широм континента.
Улазнице ће бити доступне у продаји од 16. фебруара 2024. у 10 часова, саопштено је на вебсајту групе. „AC/DC“  су имали први наступ 31. децембра 1973. у ноћном клубу Чекерс у Сиднеју, Аустралија.
Они су један од најутицајнијих рок бендова у историји, са више од 200 милиона продатих албума широм света. ЛП бенда „Back in black“ је најпродаванији албум било којег бенда икада и трећи најпродаванији албум било којег извођача са глобалном продајом од 50 милиона и више.
„AC/DC“ је ушао у Рокенрол Кућу славних 2003. и у Кућу славних „Music Victoria Awards“ у њиховој родној Аустралији.
У част 50-годишњице постојања бенд ће наступити у постави Ангус Јанг (гитара), Брајан Џонсон (вокал), Стиви Јанг (ритам гитара), Мет Лауг (бубњар) и нови басиста Крис Чејни.
Турнеја „Power up“ почиње у Глезенкирхену, у Немачкој, 17. маја и завршава се три месеца касније, 17. августа у Даблину.
Sao Luiš: Lisabon na brazilski način

Преузмите андроид апликацију.
Чланак „AC/DC“ најавио европску турнеју „Power up“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.