A u Srbiji - ledeno doba!

Izvor: Vesti-online.com, 09.Jan.2017, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

A u Srbiji - ledeno doba!

I dalje je na snazi crveni meteoalarm. Vanredna situacija je u devet opština, najkritičnije je na jugu Srbije. Evakuisano je oko 120 osoba tokom nedelje uveče. Na području Blaca smetovi dostižu i do tri metra. Velika Morava je zaleđena, a zbog leda je obustavljena plovidba na Dunavu i Savi. Ovo su samo neki od rezultata ledene oluje koja je zavila Srbiju u belo!

Sneg pada u čitavoj zemlji, a prestaće oko podneva.

- Crveni meteoalarm ostaje na snazi, svi putni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pravci su prohodni - kažu u AMSS ali sneg, smetovi i jak vetar već su doneli nevolje mnogim delovima zemlje.

Saobraćaj se obavlja otežano, a kamionima sa prikolicom zabranjen je prilaz Kopaoniku i Goču.

Zbog otežanog saobraćaja, vozačima se savetuje oprezna vožnja i obavezna zimska oprema.

U najhladnijem delu Srbije, takozvanom srpekom Sibiru - Sjenici, juče je izmereno minus 33.

Mada nema vetra i snega mnoga sela i dalje su blokirana.

U Leskovcu je bilo -25 a vanredna situacija je u Medveđi, jer su planinska sela odsečena.

Tako je i u 24 sela opštine Vlasotince a ne može se ni do desetak sela u Vladičinom Hanu.

- Evakuisano je 120 građana i 70 vozila i da je tokom noći bilo potrebe za intervencijom na teritoriji Novog Pazara, Gornjeg Milanovca i Sokobanje,  gde se uglavnom radilo o licima kojima je trebala medicinska pomoć - rekao je za RTS zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije, Boban Stevanović.

U Blacu, koji se nalazi između Koaponika i Jastrebca, sneg pravi probleme.

Predsednik opštine Zoran Jozić kaže da je mehanizacija na terenu, ali su smetovi preko tri metra, što otežava raščišćavanje, kao i da ima zaseoka gde ne mogu da dođu.

Sneg od nedelje uveče pada i u Beogradu te su mnogi beskućnici potražili smeštaj u Prihvatilištu za odrasla i stara lica gde su primljeni svi koji su zatražili pomoć.

Velika Morava je zaleđena, a zbog leda je obustavljena plovidba na Dunavu i Savi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.